Kezdőlap Hírek Hírarchívum Diák I. kf. Országos Bajnokság, ESMTK – 2012.12.01.
2017.december11.hétfő

Diák I. kf. Országos Bajnokság, ESMTK – 2012.12.01.

Pesterzsébet adott otthont a diák I. kötöttfogású Országos Bajnokságnak. A 2010-ben átadott Kruj Iván Sportkomplexumban megrendezett versenyen az ESMTK Birkózó Szakosztály mindent megtett a verseny magas színvonalon történő megrendezéséhez. A verseny színvonalát emelte, hogy sok közéleti személyiség, többek között Földesi Gyula, dr. Hiller István országgyűlési képviselő, Szabados Ákos Pesterzsébet Polgármestere, Juhász Lajosné, Harsányi László, Komoróczy László, Pálfi László, Fekete László képviselők, Harót János az ESMTK elnöke, dr. Hegedüs Csaba a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, Gáspár Tamás a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára, Maróthy István a Magyar Birkózó Szövetség szakmai alelnöke, és Simita Zsolt szakreferens tette tiszteletét a rendezvényen.

alt

Szakosztályunkat hét súlycsoportban 8 fő képviselte.

alt alt alt
Szenttamási Tamás Kóczé Károly Losonczi Dávid
alt alt alt
Mester Milán Szőke Alex Molnár Tamás
alt   alt
Balogh Miklós   Szilágyi Erik

 

Szenttamási Tamás (38 kg) fergetegesen kezdett és a négybe jutásért magabiztosan verte ellenfelét. A döntőbe jutásért vívott mérkőzésen esélyt sem adva ellenfelének hajtott végre magabiztos akciókat és sima két menetben legyőzte ellenfelét és jutott a döntőbe, ahol Török Tamás ellen győzedelmeskedett, mellyel újabb Magyar Bajnoki címet szerzett Szakosztályunknak.

Kóczé Károly (46 kg) ezen a napon nem a legjobb formáját hozta, első meccsét megnyerte, a második és harmadik mérkőzésén kikapott és kiesett a versenyből.

Hatszoros Magyar Bajnokunk, Losonczi Dávid (46 kg) nagyon készült erre a versenyre, hiszen szeretett volna visszavágni a Diákolimpián elszenvedett vereségért. Dávid a régi formáját hozta, az egész verseny alatt összesen 1 pontot csináltak rajta, ami egy saját akcióból indítást követő zónából való kilépés miatt kapott. A nyolcad döntőben ellenfelét technikai fölénnyel verte, a döntőbe jutásért ellenfelét pedig betussolta. A várva várt döntőben Lévai Tamással mérkőzött, aki egy válldobást próbált indítani, de Dávid megkontrázta, és a mérkőzés tízedik másodpercétől tus helyzetben tartotta. Esélyt nem adva ellenfelének a 40. másodpercében a bíró leütötte a tust és ezzel Dávid megszerezte hetedik Magyar Bajnoki címét.

Mester Milánnak (50 kg) nagyon erős mezőnnyel kellett megküzdenie, hiszen Dávid két korábbi ellenfelét a dorogiak 50 kg-os súlycsoportban indították. Milánnak nem volt könnyű helyzete, hiszen sérülten kellett versenyeznie. A nagy ellenfeleket legyőzve a döntőig menetelt, ahol sajnos sérülése miatt vereséget szenvedett, így Milán második helyezést ért el.

Szőke Alex (58 kg) ötszörös Magyar Bajnokunk az elődöntők során a legerősebb ellenfelével kezdett, úgyhogy az első meccs akár a döntővel is felért, melyet Alex 3 menetes mérkőzésen megnyert. Ezt követően Alex ellenfeleit simán verte. A döntőben Bajkai Ábellel csapott össze, akit magabiztosan 2 menetben vert meg.

Molnár Tamás (63 kg) ezen a napon nem a legjobb formáját hozta. A második meccsen kikapott, a vígaszágon javított, így a 3. helyezést tudta megszerezni, ami nagyon szép eredmény.

Balogh Miklós (69 kg) jó birkózással a döntőig menetelt, ahol azonban Kismóni Botondtól kikapott. Miki a nyerésre álló mérkőzést a harmadik menet 57. másodpercében veszítette el. Ez óriási technikai hiba, amit egy utolsó éves diáknak nem szabad elkövetnie.

Szilágyi Erik (+76 kg) diák II. korcsoportú versenyzőként indult el ezen a versenyen és nagyon szépen helyállt, hiszen egy 11 éves gyerek nehezen veszi fel a küzdelmet egy 13 éves, 15-20 kilóval nehezebb versenyzőkkel. Erik a 7. helyen végzett, ami ebben a korcsoportban nagyon szép eredménynek számít.

Összességében nagyon elégedettek lehetünk, hiszen öt döntősünkből három birkózónknak sikerült Magyar Bajnoki címet szereznie. A felkészítő edzők, Kruj Tamás, Kruj Iván, Kliment László, Mester András nagy jó munkát végeztek, ezúton is köszönjük munkájukat.

Gratulálunk versenyzőinknek, és köszönjük neves vendégeinknek, hogy megtisztelték jelenlétükkel versenyünket.

További képek megtekinthetők

 

ESMTK Hírlevél