Kezdőlap Hírek Hírarchívum Serdülő kf. rangsorverseny, Vasas - 2012.11.17.
2017.december11.hétfő

Serdülő kf. rangsorverseny, Vasas - 2012.11.17.

A Vasas Fáy utcai Kézilabda Csarnokában került megrendezésre a serdülő kötöttfogású rangsorverseny, a Kozma István emlékverseny 118 versenyző részvételével. A verseny célja, megemlékezni a Vasas egykori kiváló birkózójáról, Kozma István Olimpiai Bajnokról, valamint minősítő pontok megszerzése a serdülő rangsorhelyezésekhez.

A serdülő korosztálynak ez volt az utolsó kvalifikációs lehetősége a Magyar Bajnokság előtt. Az ESMTK 7 fővel vett részt a versenyen, Kardos Richárd (50 kg), Makula Ramón (54 kg), Takács János (58 kg), Starosciák Adrián (63 kg), Atkári Tamás (76 kg), valamint két fiatalabb birkózónk is, Szenttamási Tamás (38 kg) és Mester Milán (50 kg), akik külön engedéllyel indulhattak.

Szenttamási Tamás, annak ellenére, hogy nem ennek a korosztálynak a versenyzője, magabiztos, jó birkózással megszerezte az aranyérmet, ami nagyon jó előjel a korosztályos Magyar Bajnokság előtt.

Mester Milán sérülten vállalta a megmérettetést, sajnos vissza kellett lépnie, de így is megszerezte az 5. helyet, ami azt jelenti, hogy biztosította helyét a Magyar Bajnokságon.

Serdülőink közül Makula Ramón nagyon magabiztos birkózással végzett az élen.

Takács János az elődöntőben biztos vezetés után maradt alul 10 másodperccel a vége előtt, bronzéremmel gazdagította szakosztályunkat. Atkári Tamás sajnos fizikailag még nem érte el a súlycsoport legjobbjait, de ismerve szorgalmát és alázatát a birkózás iránt, utol fogja érni a mezőnyt, az 5. helyen végzett. Starosciák Adrián és Kardos Richárd sajnos kiesett a versenyből.

ESMTK Hírlevél