Kezdőlap Hírek Hírarchívum Nemzetközi kf. birkózó verseny, Kolbotn - 2012.11.17-.18.
2017.december11.hétfő

Nemzetközi kf. birkózó verseny, Kolbotn - 2012.11.17-.18.

Norvégiában, Kolbotn-ban megrendezésre kerülő nemzetközi kötöttfogású birkózó versenyen 8 ország, 405 versenyzőjével. Az ESMTK Birkózó Szakosztály saját szervezésében vett rész a versenyen 4 fő részvételével. 50 kg-ban Losonczi Dávid, 60 kg-ban Szőke Alex, 70 kg-ban Losonczi Ottó, 73 kg-ban Racolta Eduárd indult. Sike András, a junior válogatott edzője, valamint Pál Szabolcs nemzetközi bíró is velünk tartott a versenyre.

alt alt
Losonczi Dávid Losonczi Ottó
alt alt
Racolta Eduárd Szőke Alex

A verseny nem a FILA szabályai, hanem a régi szabály szerint került megrendezésre, mely alapján két vereséggel esik ki a versenyző. Így mindenkinek volt lehetősége a következő mérkőzésen javítani, ha hibázott.

Minden versenyzőnket egy súlycsoporttal feljebb indítottuk, hiszen itt a nemzetközi versenytapasztalatok megszerzése volt a cél.

Losonczi Dávid a tőle elvárható módon birkózott, és minden meccsét technikai fölénnyel, illetve tussal nyerte.

Szőke Alexnek sajnos csak két ellenfele volt, de mindkét mérkőzését technikai fölénnyel nyerte.

Racolta Edu ezen a napon megállíthatatlan volt, és mindhárom meccsét technikai fölénnyel nyerte.

Ezen a napon ifj. Losonczi Ottóra hárult a legnagyobb feladat, hiszen 24 versenyző indult a súlycsoportjában, ami ezen a napon az egyik legnépesebb súlycsoportnak számított. Ottónak a döntőig öt mérkőzést kellett vívnia, a döntő volt a hatodik meccse. A csoportelsőségért három norvéggal, köztük a norvég válogatott versenyzőjével, egy dán, egy svéd, és végül a döntőben egy újabb svéd versenyzővel került szembe, akiket sikeresen legyőzött. Ottónak rendesen feladták a leckét, hiszen izmos, szikár, egy fejjel magasabbak versenyzőkkel kellett felvennie a küzdelmet. Ottó nagyon jó formában volt, rá tudta erőltetni akaratát ellenfeleire, a nap végére a dobogó legfelső fokára állhatott.

Az ESMTK csapata lett a legeredményesebb külföldi csapat, melyet különdíjjal jutalmaztak, mellyel nem csak az ESMTK, hanem a magyar birkózás nevét is öregbítettük.

Az egész hétvége legnagyobb meglepetése volt, hogy egy Norvégiában élő magyar családnál laktak a gyerekek, akik minden kívánságukat lesték. A reptéren magyar zászlóval várták csapatunkat, és az ott tartózkodásunk idején, mindvégig segítették munkánkat. Mi, felnőttek egy nagyon barátságos, vendégszerető norvég birkózónál laktunk. Ezen a hétvégén ismét nagyon jó volt magyarnak lenni, hiszen nem a széthúzás, nem az ellenségeskedés, hanem az összefogás és az összetartozás jellemezte a hétvégét.

Jó lenne egyszer itthon is megélni azt a pillanatot, hogy összefogunk, egymást segítjük és nem egymás kárán örvendezünk. Sajnos a jelek szerint ettől még nagyon messze vagyunk.

Gratulálunk az ESMTK Birkózó Szakosztály minden tagja nevében!

 

ESMTK Hírlevél