Kezdőlap Hírek Hírarchívum
2017.november25.szombat

7 éves az ESMTK Birkózó Szakosztály

2013. január 06-án ünnepeltük 7. születésnapunkat.

alt

A kezdet

 

Sikertelen Hacker támadást indítottak honlapunk ellen, ami csak kisebb hibákat okozott weboldalunkon. A hibákat javítottuk, köszönjük a türelmet.

2012-ben újabb rekord született

NB I-es birkózó csapata van az ESMTK Birkózó Szakosztálynak.

2012. decemberében megrendezett karácsonyi ünnepségünkön hagyományainkhoz híven az évértékelő beszéd után megjutalmaztuk legeredményesebb birkózóinkat.

alt

Bővebben...

Diák I. kf. Országos Bajnokság, ESMTK – 2012.12.01.

Pesterzsébet adott otthont a diák I. kötöttfogású Országos Bajnokságnak. A 2010-ben átadott Kruj Iván Sportkomplexumban megrendezett versenyen az ESMTK Birkózó Szakosztály mindent megtett a verseny magas színvonalon történő megrendezéséhez. A verseny színvonalát emelte, hogy sok közéleti személyiség, többek között Földesi Gyula, dr. Hiller István országgyűlési képviselő, Szabados Ákos Pesterzsébet Polgármestere, Juhász Lajosné, Harsányi László, Komoróczy László, Pálfi László, Fekete László képviselők, Harót János az ESMTK elnöke, dr. Hegedüs Csaba a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, Gáspár Tamás a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára, Maróthy István a Magyar Birkózó Szövetség szakmai alelnöke, és Simita Zsolt szakreferens tette tiszteletét a rendezvényen.

alt

Bővebben...

Jótékonysági akció!

Kedves Szülők, Hozzátartozók, Meghívottak, Szakosztályok!

Az idén az ESMTK Birkózó Szakosztály is szeretne csatlakozni a MikulásGyár karácsonyi jótékonysági akciójához, mellyel a szegény sorsú családban élő gyerekeknek tehetjük szebbé és boldogabbá a Karácsonyát.

Megkérünk minden kedves szülőt, hozzátartozót, gyereket, illetve birkózót, hogy járuljon hozzá akciónk sikerességéhez azzal, hogy a 2012. december 07-én megrendezésre kerülő kötöttfogású Diákolimpiára, illetve a 2012. december 08-ai serdülő Magyar Bajnokságra hozzon magával játékot, könyvet, tartós élelmiszert, vagy bármilyen ajándékot, melyről azt gondolják, hogy a gyerekek, illetve családjaik örülnének.

Az összegyűlt adományokat az ESMTK Birkózó Szakosztálya fogja eljuttatni a MikulásGyárba.

Előre is köszönjük segítő szándékukat.

alt

           

 

                                 Losonczi Ottó    

                  ESMTK Birkózó Szakosztály elnöke                                     

Serdülő kf. rangsorverseny, Vasas - 2012.11.17.

A Vasas Fáy utcai Kézilabda Csarnokában került megrendezésre a serdülő kötöttfogású rangsorverseny, a Kozma István emlékverseny 118 versenyző részvételével. A verseny célja, megemlékezni a Vasas egykori kiváló birkózójáról, Kozma István Olimpiai Bajnokról, valamint minősítő pontok megszerzése a serdülő rangsorhelyezésekhez.

A serdülő korosztálynak ez volt az utolsó kvalifikációs lehetősége a Magyar Bajnokság előtt. Az ESMTK 7 fővel vett részt a versenyen, Kardos Richárd (50 kg), Makula Ramón (54 kg), Takács János (58 kg), Starosciák Adrián (63 kg), Atkári Tamás (76 kg), valamint két fiatalabb birkózónk is, Szenttamási Tamás (38 kg) és Mester Milán (50 kg), akik külön engedéllyel indulhattak.

Szenttamási Tamás, annak ellenére, hogy nem ennek a korosztálynak a versenyzője, magabiztos, jó birkózással megszerezte az aranyérmet, ami nagyon jó előjel a korosztályos Magyar Bajnokság előtt.

Mester Milán sérülten vállalta a megmérettetést, sajnos vissza kellett lépnie, de így is megszerezte az 5. helyet, ami azt jelenti, hogy biztosította helyét a Magyar Bajnokságon.

Serdülőink közül Makula Ramón nagyon magabiztos birkózással végzett az élen.

Takács János az elődöntőben biztos vezetés után maradt alul 10 másodperccel a vége előtt, bronzéremmel gazdagította szakosztályunkat. Atkári Tamás sajnos fizikailag még nem érte el a súlycsoport legjobbjait, de ismerve szorgalmát és alázatát a birkózás iránt, utol fogja érni a mezőnyt, az 5. helyen végzett. Starosciák Adrián és Kardos Richárd sajnos kiesett a versenyből.

ESMTK Hírlevél