Kezdőlap Hírek Értékelések, beszámolók Losonczi, Tösmagi és Szőke a kadet Európa-bajnokságon
2017.november25.szombat

Losonczi, Tösmagi és Szőke a kadet Európa-bajnokságon

2017.07.23. - Hétfőn hivatalosan is megkezdődik a 2017. évi kadet Európa-bajnokság Bosznia Hercegovina fővárosában, Szarajevóban. A viadalon szakosztályunk válogatott versenyzői is részt vesznek szabad- és kötöttfogású birkózásban.

 

  

 

Rögtön a kontinensbajnokság nyitónapján, azaz július 24-én, hétfőn délelőtt 10 órától már is szoríthatunk ESMTK-s birkózónak Szarajevóban, hiszen Losonczi Dávid a szabadfogású 85 kilogrammosok között fog szőnyegre lépni. Dávid remélhetőleg kedden is érdekelt lesz, hiszen az idei Európa-bajnokságon a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) komoly tesztelés alá veszi az úgynevezett aznapi mérlegelést és két napos versenyt, ami azt jelenti, hogy Losonczi és 85 kilogrammos ellenfelei hétfőn reggel mérlegelének súlycsoportjukba, majd aki döntőbe jut, vagy vigaszágra kerül, másnap két kiló súlyengedménnyel újra mérlegel és versenyzik.

 

Dávidon mellett kötöttfogásban is lesznek érdekeltségeink, hiszen az 54 kilogrammosoknál Tösmagi Attila serdülőként mutatkozhat be az ifi korosztályban, míg a 85 kilogrammos Szőke Alex világbajnokként érkezik a bosnyák fővárosba.

 

A felkészítő nemzetközi versenyek jól sikerültek birkózóink számára, így jogosan bizakodhatunk egy-egy szép helyezésben, akár éremben is!

 

Az idei Európa-bajnokság hivatalos programját ITT tudjátok megtekitneni!

 

 

ESMTK Hírlevél