Extraligában felnőtt csapatunk, diákolimpián fiataljaink

Pénteken, szombaton és vasárnap is versenyen járt szakosztályunk. Szeptember utolsó napjain, 29-én és 30-án Kecskeméten, a III. és IV. korcsoportos szabadfogású diákolimpiai bajnokság döntőjén vettek részt birkózóink, míg október első napján, felnőtt csapatunk az idén bevezetett extraliga csapatbajnokságon képviselte színeinket.

Kecskeméten, ezúttal nem a Messzi István Sportcsarnokban, hanem a Mercedes Kosárlabda Akadémia csarnokában bonyolítottak le rangos birkózó eseményt. Szakosztályunk versenyzői a területi bajnokságok során szerzhettek részvételi jogot az országos döntőre. Végül a két korosztályt tekintve tizenegy birkózóval álltunk rajthoz a Bács-Kiskun megyei székhelyen.

Pénteken kicsit visszafogottan birkóztak versenyzőink, ami nem azt jelenti, hogy senki sem ért oda a dobogóra, de aranyérmet ezúttal nem tudtak nyerni fiataljaink. Két bronz azonban így is jutott, a 42 kilóban Takács Zsotl, a 46 kilóban pedig Kovács Olviér érdemelte ki a szépen csillogó érmet.

Szombaton, a serdülőnek megfelelő IV. korcsoportban már jóval több babér termett szakosztályunknak. Németh Milán, Tösmagi Attila és Horváth Gyula azt birkózték, amit tőlük elvár az edzői stáb. Mindhárman négy-négy magabiztos győzelemmel súlycsoportjuk élén zárták a diákolimapiai bajnokságot. Bronzéremből ezen a napon is jutott kettő. Birtalan Bendegúzt ezúttal diósgyőri riválisa legyőzte, míg Mohl Richárdot a nála jóval érettebb kecskeméti kadet válogatott versenyző múlta felül.

Versenyzőink a szabályok értelmében iskolájuk színeiben vettek részt a kecskeméti diákolimpián, így csapatpontversenyt nem hirdettek a viadalon.

Aranyérmeseink: Németh Milán (IV. kcs. 54 kg), Tösmagi Attila (IV. kcs. 58 kg), Horváth Gyula (IV. kcs. 69 kg).

Bronzérmeseink: Takács Zsolt (III. kcs. 42 kg), Kovács Olivér (III. kcs. 46 kg), Birtalan Bendegúz (IV. kcs. 76 kg), Mohl Richárd (IV. kcs. 100 kg).

Ötödik helyezettünk: Ónodi (III. kcs. 76 kg).

Kiesett versenyzőink: Mányik Dávid (III. kcs. 42 kg), Nagy Márton (III. kcs. 54 kg), Mészáros Róbert (IV. kcs. 63 kg).

A fiatalokat követően vasárnap már a felnőttek is küzdőtérre léptek. A 2017-ben újonan bevezetett úgynevezett extraliga csapatbajnokság odavágó körmérkőzéseit Soltvadkerten rendezték meg. Szakosztályunk, valamint a 2016. évi NB I-es csébé további öt helyezettje délelőtt 10 óra 30 perctől, 3 szőnyegen küzdöttek meg egymással.

Birkózóink a körmérkőzéseket két döntetlennel kezdték meg. Előbb a Cegléd, majd a Csepel ellen lett 4-4 a végeredmény. A folytatásban már nem csak az egyéni győzelmek, hanem a csapatsikerek is jöttek. A harmadik körben az FTC-t 5-3-ra, majd a negyedikben a Vasast 6-2-re győzték le fiaink, míg az utolsó felvonásban az addig veretlen Pénzügyőr SE-t verték 5-3-ra.

Az odavágók során tehát három győzelemmel és két döntetlennel összesen 11 pontot gyűjtöttünk, ami a jelenlegi második helyhez elég, hiszen a PSE ötből négyszer diadalmaskodott, ezzel 12 pontosoként az élen állnak.

Csapatunk odavágó mérkőzései:
 

Az 1. kör eredményei:
ESMTK - Ceglédi VSE 4-4

A 2. kör eredményei:
Csepeli BC - ESMTK 4-4

A 3. kör eredményei:
ESMTK - FTC 5-3

A 4. kör eredményei:
Vasas SC - ESMTK 2-6

Az 5. kör eredményei:
PSE - ESMTK 3-5

Az Extraliga állása az odavágót követően:
1. Pénzügyőr SE 12 pont
2. ESMTK 11 pont
3. Ceglédi VSE 10 pont
4. FTC 6 pont
5. Csepeli BC 2 pont
6. Vasas SC 1 pont

Megjelent: 65 alkalommal