Kaposváron és Marcelházán birkóztunk

Október első teljes hétvégéjén sem unatkoztak fiatal birkózóink. A kaposvári diák és serdülő leány országos bajnokságon kívül a felvidéki Marcelházán is jeleskedtek szakosztályunk tehetséges versenyzői. A hétvége mérlege: 8 arany-, 4 ezüst- és 6 bronzérem!

Az év egyik, ha nem a legfontosabb hazai versenyén vannak túl diák és serdülő korcsoportos leány birkózóink. A 2017. évi országos bajnokságuknak ezúttal október 8-án, a Kaposvári Városi Sportcsarnokban három szőnyege adott otthont. A dupla versenyen összesen 180-an vettek részt, 63 egyesületből.

Szakosztályunk hét versenyzővel volt érdekelt a megmérettetésen, akik közül hárman aranyérmet szereztek súlycsoportjukban. Nem talált vasárnap legyőzőre a diák 37 kilogrammosok között László Nikoletta, a 49 kilogrammosok között Huszár Regina, valamint a serdülő 43 kilogrammosoknál Matyi Vivien sem. Mindhárman körmérkőzések után állhattak fel a bajnoki dobogó tetejére. Az aranyérmek mellett további egy-egy ezüst- és bronzérem is jutott Pesterzsébetnek, előbbit Hörcsöki Kamilla, utóbbit Hegyi Janka érdemelte ki, míg ötödik lett kategóriájában Kellner Laura.

Aranyérmeseink: László Nikoletta (diák, 37 kg), Huszár Regina (diák, 49 kg), Matyi Vivien (serdülő, 43 kg).

Ezüstérmesünk: Hörcsöki Kamilla (serdülő, 46 kg).

Bronzérmesünk: Hegyi Janka (diák, 56 kg).

Ötödik helyezettünk: Kellner Laura (serdülő, 60 kg).

Kiesett versenyzőnk: Kádár Luca (serdülő, 60 kg).

Az eredményeknek köszönhetően ezúttal diák korcsoportban a csapatpontverseny harmadik helyén végeztek lányaink.

Ezen a hétvégén a határon túl is teljesítenünk kellett, hiszen szakosztályunk meghívást kapott a “Polgármester díja” nemzetközi versenyre, akárcsak az ukrán, cseh, horvát, lengyel és szlovák egyesületek is. A több korosztályt átölelő rangos eseményen közel 150 birkózó állt rajthoz. Szakosztályunk összesen tizennégy fővel volt jelen a szlovákiai versenyen. Büszkeségeink ezúttal sem vallottak szégyent, öt arany-, három ezüst- és öt bronzéremmel a csapatpontverseny második helyét szerezték meg fiaink.

Aranyérmeseink: Fige Levente (diák II, 30 kg), Barta Dominik (diák II, 53 kg), Szilágyi Erik (serdülő, 100 kg), Horváth Gyula (kadet, 69 kg), Losonczi Dávid (kadet, 85 kg).

Ezüstérmeseink: Kerecsanin Mátyás (gyermek, 26 kg), Takács Zsolt (diák I, 42 kg), Mohl Richárd (serdülő, 100 kg).

Bronzérmeseink: Perény Barnabás (gyermek, 30 kg), Kiss Levente (gyermek, 35 kg), Zhytovoz Petro (diák II, 30 kg), Birtalan Bendegúz (kadet, 76 kg), Kovács Nikolasz (kadet, 76 kg).

Kiesett versenyzőnk: Varga Raul (kadet, 69 kg).

Megjelent: 65 alkalommal