Hazai környezetben rendeztünk országos bajnokságot

 Ami a versenyeket illeti, a Kruj Iván Sportcsarnokban zártuk az idei októbert, hiszen a kadet kötöttfogású országos bajnokságot szakosztályunk rendezte meg Pesterzsébeten. A viadalon 33 egyesület, 99 birkózója próbált szerencsét, a mieink három bajnoki címet is itthon tartottak. A hétvége mérlege: 3 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzérem!

Szombaton 10 óra 30 perckor két szőnyegen vette kezdetét a 2017. évi kadet kötöttfogású országos bajnokság. A felvonult közel száz birkózó között egy tucatnyi erzsébeti birkózó is szerencsét próbált, akik közül többen a dobogón zárták a bajnokságot.

Izgalmas mérkőzéseket, többnyire egyértelmű győzelmek láthatott a közönség a selejtező, valamint vigazsági mérkőzések során. A megnyitóünnepséggre 15 óra 30 perckor került sor, addig egészen a döntőkig lezajlottak az összescsapások.

A megnyitón Losonczi Ottó, az ESMTK Birkózó Szakosztályának elnöke külön köszöntötte az országgyűlés alelnökét, országgyülési képviselőt, Dr. Hiller Istvánt, Pesterzsébet polgármesterét, Szabados Ákost, Pesterzsébet alpolgármestereit, Juhász Lajosnét, Kovács Esztert és Nemes Lászlót.

Pesterzsébet Önkormányzatának megjelent képviselői, Somodi Klára, a sportbizottság elnöke, Fekete Katalin, Gémesi Emese, Marton Sándorné, Nagy László Simonné, Nemesné Németh Judit Mária, Fekete László, Völgyesi Krisztián és Mach Péter is vastapsot kaptak.

Losonczi Ottó a örömmel köszöntötte a Gyulai István Általános Iskolától Boros Jolánt, Rajné Zsebedits Líviát, Kaizinger Ágnest, a Budapest Baptista Gimnáziumtól Martin Edittet, Kun Gábort, Németh Istvánt, a Magyar Birkózó Szövetség részéről pedig Komáromi Tibor alelnököt.

Természetesen ez a verseny sem maradhatott ki olimpiai bajnokaink számára, így jelen volt Majoros István és Repka Attila is, valamint tiszteletét tette Struhács György és Vermes Róbert is.

A megnyitóbeszédeket megelőzően mint minden alkalommal, így ezúttal is óriási üdvrivalgás fogadta a pesterzsébeti csarnok névadójának, Kruj Iván bácsinak a köszöntése.

Az országos bajnokságon szakosztályunk a korosztály idei világversenyein kiválóan teljesítő versenyzőket is jutalmazta, díjazta, így elismerésben részesült a kadet Európa-bajnok, vb-bronzérmes Szőke Alex, valamint az immáron ferencvárosi színekben birkózó kadet Eb-ezüstérmes Bak Gergely és a BVSC-s kadet Eb-bronzérmes, vb-ezüstérmes Takács István is.

Tíz darab döntő mérkőzés és az eredményhirdetés maradt hátra. Szakosztályunk öt kategória fináléjában is érdekelt volt, ezekközül háromban tudott diadalmaskodni. Bajnoki címet szerzett súlycsoportjában Németh Milán, Horváth Zsolt és Szőke Alex is. Utóbbi versenyzőnk a megszokottnál eggyel feljebb, ezúttal a 100 kilogrammosok között sem talált legyőzőre.

A döntőben talált csak legyőzőre a még serdülőkorú Tösmagi Attila, valamint ugyancsak az aranyéremért folytott küzdelemben maradt alul Losonczi Dávid is.

Szakosztályunk több, mint harminc csapat közül toronymagasan a legeredményesebb volt a versenyen, ehhez azonban elengedehetetlen volt a korengedménnyel versenyző Birtalan Bendegúz és Szilágyi Erik bronzérmei, illetve Molnár Tamás és Mohl Richárd által szerzett ötödik helyezések.

Aranyérmeseink: Németh Milán (54 kg), Horváth Zsolt (76 kg), Szőke Alex (100 kg).

Ezüstérmeseink: Tösmagi Attila (58 kg), Losonczi Dávid (85 kg).

Bronzérmeseink: Birtalan Bendegúz (76 kg), Szilágyi Erik (100 kg).

Ötödik helyezettjeink: Molnár Tamás (85 kg), Mohl Richárd (100 kg). 

Kiesett versenyzőink: Horváth Gyula (63 kg), Varga Raúl (69 kg), Kádár Balázs (76 kg).

Megjelent: 63 alkalommal