Az idei 100. versenyünket aranyéremmel zártuk :)

Az elmúlt hétvégén aranyéremmel zártuk és bajnokként ünnepeltük idei 100. versenyünket. 2017. november 5-én, Kiskunfélegyházán került megrendezésre a Felnőtt Extraliga Csapatbajnokság visszavágója. Ahogy az első forduló során, Soltvadkerten, úgy most a visszavágón, Kiskunfélegyházán, a rendezők mindent megtettek azért, hogy színvonalas körülmények között rendezzék meg a csapatbajnokságot, viszont egyáltalán nem volt csapatbajnoki hangulat.

Ez azért lehetett, mert a Magyar Birkózó Szövetség egyetlen forintot sem költött a felnőtt csapatbajnokságokra.

Az Extraliga mérkőzéseit Budapesten kellett volna megrendezni, színvonalas környezetben, úgy, ahogyan éveken át Szakosztályunk, illetve néhány alkalommal az MBSZ is tette.

Sajnos az ESMTK ellen ebben az évben sorra hozták a diszkriminatív döntéseket. Habár kivívtuk a jogosultságot, hogy a felnőtt csapatbajnokság mindhárom osztályában indulhassunk, ezt mégsem engedték, valamint a külföldi birkózók indulását is megtiltották. Szerencsére Németországban és más külföldi országokban nem így gondolkodnak, ha így lenne valószínűleg nagyon sok magyar birkózó abbahagyta volna ezt a sportot, mivel jövedelmük nagy részét a Bundesligában keresik.

Nagyon sok alkalommal megmutattuk, hogy milyen az ESMTK szurkolótábora, és milyen hangulatot tudunk teremteni egy csapatbajnokságon. Az idei Extraliga mérkőzésein a hozzátartozókon kívül, körülbelül 40 szurkoló volt a csarnokban. Ennek ellenére sikerült megmutatnunk, hogy mi vagyunk a legjobb csapat. 11 év alatt háromszor nyertük meg a szőnyegen az NB I-es csapatbajnokságot – ebből egyet a fehér asztal mellett ülők elvettek -, kétszer az NB II-ben is mi bizonyultunk a legjobbnak. Sajnos az új szabályok miatt sok sportolónk elvesztette a lehetőséget, hogy idén birkózhasson az NB I-ben és NB II-ben. Akik lehetőséget kaptak az Extraligában, mindent megtettek, hogy bajnokok legyünk. Megkérdőjelezhetetlen, fölényes győzelmet arattunk.

Az Extraliga visszavágójának eredményei:

ESMTK – Cegléd                  6-2       (Technikai pontok: 26-9)

Csepeli BC – ESMTK           1-7       (Technikai pontok: 4-26)

ESMTK – FTC                      7-1       (Technikai pontok: 28-6)

Vasas SC – ESMTK              1-7       (Technikai pontok: 7-27)

ESMTK – Pénzügyőr SE       7-1        (Technikai pontok: 28-6)

Végeredmény:

1.      helyezett: ESMTK

2.      helyezett: Pénzügyőr SE

3.      helyezett: Ceglédi VSE

Köszönöm mindenkinek a segítséget, amit kaptam mind lélekben, szurkolásban és hozzáállásban. Nagyon remélem, hogy az a közösségépítés, amit elkezdtem, folytatódni fog, és sok hasonló sikert ünnepelhetünk együtt a jövőben, valamint, hogy a következő bajnoki győzelmünket ismét az ESMTK szurkolótábora előtt nyerhetjük meg.

Bízom benne, hogy egyszer a Ti gyermekeiteknek is hasonló élményekben lesz része!

Köszönöm mindenkinek a támogatást!

HAJRÁ ESMTK!

Ottóbá

Megjelent: 60 alkalommal