Az utóbbi 5 év legsikeresebb edzőtáborán vagyunk túl!

Hagyományainkhoz híven idén is Kiskunlacházán tartottuk meg Szakosztályunk 2 hetes bentlakásos edzőtáborát. A táborban összesen 90 birkózó vett részt, valamint ukrán sportolók is segítették felkészülésünket az őszi szezonra.

Az edzői stáb és jómagam óriási kihívás előtt álltunk, hiszen ekkora létszámmal és ennyi kicsivel még soha nem vágtunk neki egy tábornak. A tábor 2017. július 30-án kezdődött, a tábor elején lehetett látni a gyerekeken a közel 1 hónapos pihenőt. Az első nap első 4 órájában azonnal 4 biciklis bukás történt. Ekkor fogtam a fejem, hogy mi jöhet még egy ilyen „erős kezdés” után. Miután a kedves szülőket hazaküldtük megkezdődött a kőkemény alapozó tábor. Hogy lenyugodjanak a kedélyek gyorsan lefutottunk egy 5 km-es távot. Megbeszéltük a szigorú szabályokat, a házirendet, hogy mindenki tisztában legyen azzal, milyen szabályok szerint fogunk élni az elkövetkezendő két hétben.

A tábornak megadta az alaphangulatot, hogy a tábor kezdete előtti napon Szőke Alex újabb nemzetközi érmet zsebelt be világversenyről, ugyanis megnyerte a Kadet Európa-bajnokságot. Nagy volt az öröm, és mivel tudtuk, hogy hétfőn megyünk Alexet fogadni és ünnepelni a reptérre, ezért aznap reggelre a nagyoknak 10 km-es, a kisebbeknek pedig 5 km-es futást iktattunk be a programba. A gyerekek, hogy érezzék a törődésemet, én is végigfutottam a távokat, valamint minden nap a 3 km-es reggeli futást is. Sok gyereket motivált ez, hiszen úgy voltak vele, nehogy Ottóbá 50 évesen lefusson minket. De voltak olyanok is, akiket ez nem nagyon zavart. Minden egyes időt mértünk, és aki az előző futásának idejéhez képest több, mint 30 másodpercet rontott, annak délután meg kellett ismételnie a 3 km-es futást. 5-1-es edzésbeosztással csináltuk a tábort, ami azt jelenti, hogy 5 edzést 1 pihenő követett. Ez egy elég feszes és kemény tempó volt, hiszen minden nap reggeli tornával, bemelegítéssel, majd 3 km futással, erősítéssel és nyújtással kezdődött. Emellé jöttek még a délelőtti és a délutáni edzések. Kliment Laci bácsi szerint, ha ezt a junior válogatottnak kellett volna végigcsinálnia, a fele feladta volna.

Természetesen a kemény munka mellett jól jön néha a bolondozás és a játék is, hogy elviselhetőbb legyen a napi munka. A kiskunlacházai edzőtábor közel 50 féle sport használatára alkalmas, ennek megfelelően jetskyztünk, húztam a gyerekeket jet bobon, kvadoztunk, gokartoztunk, kipróbáltuk az újonnan elkészült rekortán teniszpályát, de ide sorolhatnám a tóban elkészült vízilabdapályát, melyet birkózóink hozzájuk méltóan használtak, kőkemény mérkőzéseket vívtak egymás ellen. De említhetném a birkózós kosárlabdát is, melyet majdnem egy rögbi mérkőzéshez lehetne hasonlítani. A tábor egyik fő eseménye a műsoros est volt, ahol minden szoba külön műsorral készült, amit a többiek előtt előadtak. Soha ilyen színvonalas, ötletes produkciók még nem voltak ezelőtt a táborban. Az elődöntő után a zsűri négy csapatot juttatott a döntőbe, ahol szintén fantasztikus produkcióknak lehettünk szemtanúi. A döntő műsorait meg lehet tekinteni az ESMTK Birkózók zárt facebook csoportjában.

Természetesen gondoskodtunk arról is, hogy a gyerekek az edzőtábor folyamán megkapják az edzőtábor előtt sportorvosunk által összeállított, megfelelő táplálék kiegészítőket és vitaminokat. A nagy meleg miatt egyetlen edzést sem hagytunk ki, csupán egy reggeli futás maradt el az eső miatt.

Nos, talán megértitek, hogy miért ez volt az utóbbi 5 év legjobban sikerült tábora. Az egész tábort 7 edzővel csináltuk végig, nem volt egymásra mutogatás, mindenki tudta mi a dolga, nem várt senki a másikra, mint az előző táborokban, amelyekben kevesebb létszámra volt 12 edző. Büszke vagyok a sportosztályosokra, főleg az 1-s osztályra, és azokra, akik bevállalták a két hetet. Az egyik kis kedvencem Gerhauzer Bendegúz volt, aki bevállalt egy hetet, az első hét vasárnapján hazament, de hétfő este visszajött és 5 évesen végigcsinálta a két hetes edzőtábort.

A táborhoz természetesen csatlakozott újdonsült Kadet Európa-bajnokunk, Szőke Alex is, aki a tábor kezdetén a Magyar Himnusz eléneklése mellett felhúzta a Magyar Zászlót, mellyel megnyitotta edzőtáborunkat. A tábor zárásakor szintén Alex engedte le a zászlót.

Köszönöm az edzők fantasztikus munkáját, erre azt kell mondanom, hogy szép volt fiúk. Külön szeretném kiemelni Balogh Feri és Julio munkáját, akik a kicsikre vigyáztak, együtt aludtak velük, és irányították, pátyolgatták, tanították őket. De a Purczeld Gábor, Antaly Sándor tandem is kitett magáért, mint ahogy természetesen a Kosztya – Kolja páros is.

Köszönöm azoknak az anyukáknak a munkáját, akik arra áldozták szabadságukat, hogy a táborozó gyerekekről gondoskodjanak.

Természetesen a nagyobbakról sem feledkeztünk meg, akinek ideje engedte, a második hét szerdáján lejött és együtt jetskyztünk, ettünk – ittunk (természetesen üdítőt), és felnőtt birkózóink is részt vettek a műsoros est zsűrizésében.

Edzőtáborunkban a második héten tiszteletét tette Szabados Ákos Pesterzsébet Polgármestere és Harót János az ESMTK Elnöke.

Az edzőtáborra nagyon készültem és szerencsére olyanra sikerült, mint amilyet elterveztem és megálmodtam. Külön örömteli dolog, hogy sérülésmentesen és egészségesen adtuk vissza a gyerekeket a szülőknek.

Ami jól kezdődik, az csak jól fejeződhet be, a tábor zárásakor kaptuk az örömhírt, hogy Kliment Laci bácsinak és Ági néninek megszületett második közös gyermekük, Kliment Dávid László. Az újszülött kisbabának jó egészséget kívánok, Lacibácsinak és Ági néninek pedig, hogy annyi örömük legyen Dávidban, amennyi nekem az én fiaimban, és akkor nagyon boldog emberek lesznek.

A tábor lezárásának estéjén teljesítményük alapján osztályoztuk, értékeltük a birkózókat. Ezt követően kihirdettük a csapatversenyek eredményeit, hiszen szombaton buli nap volt és kis diszkóval megspékelve.

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK, AKI BÁRMIT IS TETT AZÉRT, HOGY EZ A TÁBOR ILYEN SIKERES LEGYEN.

                                                                                                                                 

                                                                                                                                       Ottóbá

Megjelent: 123 alkalommal