SZŐKE ALEX KADET EURÓPA-BAJNOK!

2017.07.29. - Szakosztályunk tehetsége, a kötöttfogású 85 kilogrammos Szőke Alex kadet Európa-bajnoki címet szerzett Szarajevóban! Alex litván, ukrán, grúz, görög és török birkózókat legyőzve állhatott fel Európa tetejére. Hihetetlen teljesítmény, hogy büszkeségünk alig egy év leforgása alatt a világ- és Európa-bajnoki címet is bezsebelte!

 

 

HATALMAS GRATULA ALEX! BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD!

Hihetetlen formát fogott ki Szőke Alex a szarajevói kadet Európa-bajnokság két napos versenyére. Kiválóságunk súlycsoportjába 18 versenyző mérlegelt, Alex selejtezővel kezdte a napot. Ellenfele a későbbi ötödik helyezett litván Buskauskas volt, aki különösebb problémát nem okozott birkózónk számára. Akciódús mérkőzésen 8-1-s magyar győzelem született, így fejben már is készülhetett a nyolcaddöntőre Szőke.

 

Következett az ukrán színekben versenyző Királyházi, aki szerencsésen sorsolt, hiszen az első fordulóban nem volt mérkőzése, táblára került. Alex talán ezt egy kicsit ki is használta, hiszen ő már javában be volt melegedve, így rögtön az elején bebiztosította győzelmét. A mérkőzés kezdetén levitellel, pörgetéssel és szabálytalanság miatti intéssel (megharapta Alexet az ukrán) már 6-0-ra vezetett birkózónk, akinek már csak tartania kellett az eredményt. Újabb győzelem, jöhetett a negyeddöntő.

 

Itt már jóval komolyabb ellenfél érkezett a grúz Hucisvili személyében, aki korábban lengyelt és fehéroroszt is legyőzött Szarajevóban. Alexen azonban ő sem talált fogást, 3-0-s magyar győzelem született ezen a mérkőzésen is, így már a legjobb négy között tudhatta magát Szőke, ezzel ki is pipálta a délelőtti programot.

 

A péntek “délutáni műszak” az elődöntőé volt. Szőke sorsa szerencsésen alakult, hiszen még a délelőtt folyamán az ágának másik felén az orosz 1-1-el, ki-ki mérkőzésen kikapott a görögtől, akit Alex aztán a döntőbe jutásért szó szerint legázolt, pillanatok alatt 9-0-ra vert meg. Óriási öröm, hozzátennénk, teljesen jogosan, hiszen Szőke Alex Európa-bajnoki döntőbe jutott!

 

A fináléra szombaton este, jóval 19 óra után került sor, hiszen a török Dursun és Szőke mérkőzése volt a nap utolsó összecsapása. Megérte várni, Alex megállíthatatlan volt, intéssel szerzett vezetést, majd egy kiléptetéssel 2-0-ra növelte előnyét. A török próbált mindent, biirkózónk mezét is leszakította a nagy hajtás közben, de Alexet ez sem billentette ki a koncentrációból. Hihetetlen összpontosítással végig harcolta a négy percet, majd KADET EURÓPA-BAJNOKI CÍMET SZERZETT HAZÁJÁNAK!

 

Szőke Alex ismét hihetetlen teljesítményt produkált! Szakosztályunk büszkeségén a 2017-es évben mindössze 3, azaz három (!!!) darab akció pontot szereztek ellenfelei. Alex az összes felkészítő nemzetközi versenyt megnyerte és ezt a gyönyörű sorozatot egy EURÓPA-BAJNOKI CÍMMEL KORONÁZOTT MEG SZARAJEVÓBAN!

 

 

Leírhatatlanul büszkék vagyunk rád Alex!

HAJRÁ ESMTK!

 

A szombati versenynapon állhatott szőnyegre a még serdülőkorú Tösmagi Attila is. Szakosztályunk fiatal serdülő és kadet válogatott birkózója remekül mutatkozott be Szarajevóban, hiszen görög ellenfelét pillanatok alatt technikai tussal verte meg a selejtezőben!

 

A folytatásban már jóval erősebb és rutinosabb ellenfél következett a török Kamal személyében. Attila igyekezett a legjobbját nyújtani, sokáig versenyben is volt a törökkel, a mérkőzés hajrájában azonban kijött kettejük közötti különbség, végül 9-1-s vereséget szenvedett.

 

Mivel a török nem jutott a döntőbe, így Tösmagi pályafutása első kadet Európa-bajnoksága idő előtt véget ért.

 

Megjelent: 112 alkalommal