Szerbiában sem talált legyőzőre Szőke Alex

2017.06.26. - Zsinórban már harmadik olyan cikkünket írjuk, ahol Szőke Alex aranyérméről számolhatunk be. Kadet-világbajnokunk ezúttal Szerbiában, Szabadkán csillogtatta meg tudását, ismét aranyérmes lett. Hamarosan jöhet a szarajevói Európa-bajnokság!

 

 

Tizenhét ország (bosnyák, horvát, cseh, francia, görög, magyar, izraeli, moldovai, norvég, lengyel, román, orosz, szlovén, szerb, szlovák, svéd, amerikai) közel 140 birkózója lépett szőnyegre a 2017. évi kadet kötöttfogású Refik Memisevics Brale-emlékversenyen Szabadkán.

 

A magyar válogatott színeiben egyik legnagyobb büszkeségünk, Szőke Alex is részt vett a verseny szombati napján. Kiválóságunk a 85 kilogrammosok közé mérlegelt, ahol összesen 9 birkózót számláltak. Alex a felső ágon szállt harcba.

 

Elsőként az orosz Androszovot 1-0-ra, majd a szintén orosz Bicsekujevet 3-1 arányban verte meg a döntőbe vezető úton. Az esit fináléban a másik ágon szintén két mérkőzést megnyerő (görög és svéd versenyzők ellen győzött) horvát Hadet következett Szőkének. A mérkőzésen 2-0-s magyar győzelem született, ezzel Szőke Alex Törökország, Grúzia és Horvátország után Szebiában is a dobogó tetejére állhatott.

 

Bízzunk benne, hogy ez a fantasztikus forma a rohamosan közeledő Európa-bajnokságig is kitart, amit július utolsó hétvégéjén rendeznek majd meg Szarajevóban!

 

Megjelent: 124 alkalommal