Elekes Emese, Nagy Mihály és Majoros Ármin Mózes is győzött

2017.02.13. - Két nagyon fontos versenyen is szépen teljesítettek az ESMTK idősebb birkózói az elmúlt hétvégén. Kadet Európa-bajnokunk, Elekes Emese Kaposváron szerzett országos bajnoki címet, míg Nagy Mihály és Majoros Ármin Mózes a Budapesti Honvéd SE által megrendezett felnőtt szabad- és kötöttfogású válogató versenyen bizonyultak a legjobbnak.

 

 

 

Magyarországon első alkalommal rendeztek U23-as országos bajnokságot a női birkózók számára. Az idei évben különösen fontos esemény volt ez a magyar versenynaptárban, hiszen március végén Szombathelyen lesz megtarva a korosztály Európa-bajnoksága. Szakosztályunkból ebben a szakágban nagyon nagy esélye van szőnyegre lépni a kontinensbajnokságon Elekes Emesének, hiszen Kaposváron magabiztos birkózással mindenkit magamögé utasított a 69 kilogrammos súlycsoportban.

 

Ugyanezen a hétvégén Budapesten is rangos eseményt rendeztek. A Budapesti Honvéd SE Birkózó Szakosztálya hosszú évtizedeket követően ismét visszatért a sportágba. Rögtön egy hazai rendezésű nemzetközi felnőtt válogató versennyel mutatkoztak be, ahol ukrán, olasz és finn birkózók is szerencsét próbáltak.
 

A mieink közül mindkét fogásnemben született aranyérem. A délelőtt lebonyolított kötöttfogásúaknál a 130 kilogrammos Majoros Ármin Mózes jeleskedett, az immáron honvédos Lám Bálintot is legyőzve a nehézsúly győztese lett szombaton. Délután szabadfogásban zajlottak a mérkőzések, itt Nagy Mihály remekelt. Új súlycsoportjának döntőjében a riói olimpikont, a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Veréb Istvánt is megverte, így abszolút megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
 

A csapat többi résztvevői is szépen halmozták az érmeket, további négy ezüst- és öt bronzérem lett a honvédban az erzsébeti termés, ami szabadfogásban a csapatpontverseny első, kötöttfogásban pedig a második helyre volt elég.

 

Aranyérmeseink: Nagy Mihály (szf, 86 kg), Majoros Ármin Mózes (kf, 130 kg)

Ezüstérmeseink: Juhász Bence (szf, 57 kg), Lagzi Kovács Bendegúz (szf, 74 kg), Kéri Zoltán (kf, 80 kg), Atkári Tamás (szf, 125 kg)

Bronzérmeseink: Magnucz Richárd (szf, 57 kg), Rögler Gábor (szf, 86 kg), Kozub Szergej (kf, 66 kg), Nagy Péter (kf, 80 kg), Skriba Jurij (kf, 98 kg)

Kiesett versenyzőink: Losonczi Ottó (kf, 66 kg), Scheiler Tamás (kf, 80 kg), Starosciák Tamás (kf, 85 kg)

 


TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYRŐL

Megjelent: 223 alkalommal