Bronzérmes az utánpótlás női csapatunk

2022.11.22. - Az év utolsó hazai megmérettetését Sárospatakon rendezte meg a Magyar Birkózók Szövetsége. A diák leány és utánpótlás női csapatbajnokságon szakosztályunk is képviseltette magát.

 

Tizenegy csapat, köztük az ESMTK együttese is szőnyegre lépett az idei diák leány csapatbajnokságon Sárospatakon.

A Fék Szabolcs és Irina Husjak vezette fiataljaink a “B” csoportba sorsoltak a csapatverseny során, ahol kezdésként 17-11 arányban legyőzték a DVTK alakulatát, a folytatásban azonban kikaptak (18-11) a későbbi csoportgyőztes Kiskunfélegyházától, ám a harmadik fordulóban 20-10-re verték a Bárándot, így csoport másodikként jutottak tovább.

A helyosztók során az Esztergomot 15-9-re, majd a Ceglédet 20-10-re győzték le növendékeink, így az előkelő negyedik helyen zárták a csapatversenyt.

A diák csapatunk tagjai: Varga Daniella, Hattinger Júlia, Csuka Letícia, Molnár Tamara, Zsitovoz Mária.

Eközben utánpótlás női csapatunk is éremért küzdött. László Nikiéknek pedig nem indult jól a nap, hiszen az első mérkőzésükön 15-11-re alul maradtak az Orosházával szemben, azonban a továbbiakban zsinórban négyet nyertek.

A vigaszágon a Nyársapátot 19-15-re, a Kaposvárt 18-15-re, majd a Kiskunfélegyházát 19-9-re győzték le és ekkor jöhetett a visszavágó az Orosházával.

A bronzcsata nagyon kiélezett küzdelmeket hozott, a csapattalálkozó végéhez közeledve már-már úgy tűnt, hogy nem sikerül visszavágni az OSBK-nak, de végül Laky Ajna elképesztő teljesítményt nyújtott és legyőzte a nála jóval idősebb és rutinosabb riválisát, ezzel megfordult az állás, végül 14-12-re győztek a mieink, bronzérmesek lettek.

Az utánpótlás csapat tagjai: Ritter Sophie, Tóthszegi Eleonóra, Busa Réka, László Nikolett, Laky Ajna.

Megjelent: 160 alkalommal