Zsitovoz Mária bronzérmes az U15-ös Eb-n

2022.07.18. – Erzsébeti érem is született az U15-ös Európa-bajnokság női versenyében, miután Zsitovoz Mária a dobogó harmadik fokára állhatott fel Zágrábban.

Július 16-án, szombaton a leánybirkózók küzdelmeivel rajtolt a zágrábi U15-ös kontinensbajnokságon, amelyen szakosztályunk Zsitovoz Mária révén volt érdekelt.

Fiatal tehetségünk a tíz főből álló 39 kilogrammos súlycsoportban próbált szerencsét, a sorsolás azonban úgy alakult, hogy csak a negyeddöntők során csatlakozott be a versenybe.

Az ellenfél a román Voiculescu volt, akit Mása könnyedén, 12-0-ra múlt felül és jutott a súlycsoport elődöntőjében. A fináléba sajnos nem jutott be, miután az ukrán Kucsma 4-1 arányban jobbnak bizonyult nála.

A másnapi bronzcsatában a horvátot 3-0-ra legyőző lengyel Paprzycka következett, különösebb problémát azonban nem okozott Zsitovoznak, már a második menet elején elérte a technikai tusos különbséget, 11-0-ra győzött, így felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A magyar női válogatott egyébként összesen kilenc érmet nyert Horvátországban, Mása bronzérmével hozzájárult ahhoz, hogy a csapatpontverseny második helyén zárjon a Sleisz Gabriella és Kapuvári Gábor irányította alakulat.

Zsitovoz Mária mérkőzései az Európa-bajnokságon:
Negyeddöntő: Zsitovoz Mária – Diana Voiculescu (román) 12-0
Elődöntő: Kamila Kucsma (ukrán) – Zsitovoz Mária 4-1
Bronzmérkőzés: Zsitovoz Mária – Lena Papruycka (lengyel) 11-0

Gratulálunk!
Büszkék vagyunk rád!

Megjelent: 248 alkalommal