Felavattuk a VI. Birkózó és Fitness Sportosztályt

2022.07.01. – Ünnepélyes avatóünnepségen vettek részt a szeptemberben induló VI. Birkózó és Fitness Sportosztály tanulói.

 

A péntek délután 17 órakor kezdődő ünnepségen a leendő sportosztályos tanulók mellett szüleik, az ESMTK Birkózó Szakosztály versenyzői és edzői voltak jelen, valamint tiszteletét tette Dr. Hiller István Országgyűlési Képviselő, Földesi Gyula Országgyűlési Képviselő, Kovács Eszter Alpolgármester Úrhölgy, Harót János az ESMTK elnöke. A XX. kerület önkormányzati képviselői közül Somodi Klára Képviselő Asszony, a Sportbizottság elnöke, Fekete Katalin és Tantosné Rostagni Katalin Képviselő Asszonyok. A Magyar Birkózók Szövetségét Ancsin László főtitkár úr képviselte.

Az új sportosztály a Gyulai István Általános Iskolában kezdi meg a 2022/2023-as tanévet, ennek megfelelően az avatóünnepségen megjelent Lernyei Ákos Intézményvezető Úr, Nyirfáné Fehér Ananmária és Verbainé Azari Tünde Intézményvezető-helyettes Asszonyok, Együdné Szegedi Andrea és Weich Renáta, a VI. Birkózó és Fitness Sportosztály leendő osztályfőnökei, Kaizinger Ágnes tanárnő, valamint Boros Jolán tanítónő.

Losonczi Ottó, szakosztályunk elnökének beszéde után Dr. Hiller István, Földesi Gyula, Kovács Eszter, Ancsin László és Harót János is köszöntötte a sportosztályosokat, majd látványos bemutatóknak lehettek szemtanúi a megjelent vendégek, amelyeket az ESMTK Fitness Szakosztály versenyzői abszolváltak.

A sportosztályosok avatása előtt Kliment Anna Sára és László Mózes, U17-es Európa-bajnoki ezüstérmes birkózónk köszöntötte a gyerekeket, majd elhangzott az eskütétel, melyet László Nikolett, U17-es Európa-bajnok birkózónk mondott el. Először a lányok, majd a fiúk avatására került sor, akik egyesével az ESMTK Birkózó, valamint Fitness Szakosztály zászlajánál megerősítették az esküjüket, majd átvették az avatóünnepségre készített érmeket, emléklapot és pólókat.Az ünnepség folytatásaként újabb látványos produkciót láthattak a jelenlévők, végül zárásaként az ifjú birkózók és fitness-es lányok mutatták be gyakorlataikat a közönségnek, amelyet vastaps kísért végig.

A leendő sportosztályos tanulókon kívül, szakosztályunk elnöke, Losonczi Ottó, jutalmazta Kaizinger Ágnest, Póth Mariannt, Balogh Ferencet, Julian Xique Gonzalest, akik nagy szerepet vállaltak a sportosztályosok kiválasztásában és eddigi felkészítésében, valamint a jövőben is ők fogják terelgetni a gyerekek útjait.Köszöntötte Együdné Szegedi Andrea és Weich Renáta tanítónőket, leendő osztályfőnököket, valamint megköszönte az eddigi munkáját Lernyei Ákosnak és Verbainé Azari Tündének. 

Az avatóünnepség kiváló alkalom volt arra, hogy köszöntsük a világversenyekről eredményesen hazatérő birkózóinkat. Tösmagi Attila, U-20-as Európa-bajnok, Bazsó Adolf, U20-as Európa-bajnoki ezüstérmes, László Nikolett, U17-es Európa-bajnok, valamint László Mózes, U17-es Európa-bajnoki ezüstérmes birkózóink vastaps kíséretében fogadták Losonczi Ottó elismerő szavait az idei teljesítményükről.

Az 1. s fitness sportosztály névsora:
Jakab Olívia Jolán
Kaszaky Bora Seila
Ónodi Liza Marietta
Rácz Krisztina
Szakács Lara Johanna
Zorkóczy Zsóka

Az 1. s birkózó sportosztály névsora:
Csekő Augustin
Csider Tamás
Garbacz Gábor Milán
Gégény Zsombor
Kispál Albu Igor
Lakatos Nikolasz Krisztián
Marcinkovics Kovács Zekő
Molnár Csenge
Nagy Benjámin
Szabó Gyula
Vincze Zsolt

Gratulálunk nektek a felvételihez és köszöntünk titeket az ESMTK-családban!
Minden új birkózó és fitness sportosztályos tanulónak sikerekben és eredményekben gazdag munkát kívánunk!

Megjelent: 308 alkalommal