Szenzáció: László Mózes ezüstérmes az U17-es Eb-n!

2022.06.14. – Szakosztályunk legkitartóbb, legelszántabb birkózópalántája, László Mózes ezüstérmet szerzett a bukaresti U17-es Európa-bajnokságon!

 

Születési rendellenesség, tizennyolc műtét! László Mózes elképesztő kitartását talán ezeknek a kínkeserves műtéteknek is köszönheti, amire születési rendellenesége miatt volt szükség az elmúlt években. Mózi lábát nem egyszer törték el az orvosok és próbálták meg újra és újra összerakni.

Fantasztikus teljesítménye tehát külön megsüvegelendő, de nemcsak ezért, hanem azért is, mert amit a szőnyegen nyújt, az valami elképesztő!

Mózi már korábban is bontogatta szárnyait a nemzetközi mezőnyben, nem egy határon túli versenyt nyert meg, sőt, mi több, az U15-ösök Európa-bajnokságán ötödikként zárt.

Idén már a kadétkorúak között, tehát az U17-es korosztályban versenyez, méghozzá nem is akárhogyan. A bukaresti kontinensbajnokságon előbb a román Dragánt (2-1), majd a bolgár Markovot (tus) legyőzve bejutott a keddi versenynap elődöntőibe.

A fináléba jutásért az azeri Savadov következett, aki ellen büszkeségünk ismét győzelmet aratott (5-1) és bejutott a szerda esti döntőbe!

Mózi szerdán nagyon nagyon közel állt ahhoz, hogy Európa-bajnok legyen, hiszen 1-1-gyel vezetett az ukrán ellen, ám ekkor riválisa felülkerekedett rajta és legyőzte az aranyéremért folytatott csatában.

Fiatal büszkeségünk minden gyereknek, felnőttnek, mindenkinek egytől egyig példát mutatott! Elképesztő küzdeni akarása, kitartása van, aminek meg is lett az eredménye, U17-es Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett!
Óriási gratula, Mózi!

Megjelent: 157 alkalommal