Leány országos bajnokság és U20-as válogató

2022.04.25. – Két hazai versenyen volt érdekelt szakosztályunk április utolsó teljes hétvégéjén. A hétvége mérlege: 7 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérem!

Tatabányán, a Földi Imre Sportcsarnokban kezdődött meg a hétvége szakosztályunk birkózópalántái számára, a diák II-es és diák I-es korosztály leány országos bajnokságát rendezték meg ezen a napon.Küldöttségünk mindkét korosztályban érdekelt volt, sőt, mindkét kiemelkedő eredményeket ért el. A fiatalabbaknál kettőből kettő bajnoki címet zsebeltek be tehetséges lányaink, Varga Daniella és Molnár Tamara sem talált legyőzőre szombaton, míg az idősebbeknél Zsitovoz Mária bizonyult a legjobbnak súlycsoportjában.

Diák II-es leány eredményeink:
35 kg: 1. Varga Daniella
50 kg: 1. Molnár Tamara

Diák I-es leány eredményeink:
42 kg: 1. Zsitovoz Mária
46 kg: 3. Hattinger Julianna
54 kg: 2. Kovács Petra

Másnap Orosházán volt érdekelt szakosztályunk csapata. Az idei második U20-as válogatóversenyen mindhárom szakágban szerepeltek erzsébeti versenyzők, ráadásul nem is akárhogyan.

A hölgyeknél U15-ös Eb-harmadik helyezettünk, Matyi Vivien esélyt sem adott egyetlen riválisának az 53 kilóban, 5-0-s vezetésnél kétvállal zárta rövidre a mérkőzést, míg a szabadfogású férfiaknál az U17-es Eb-harmadik Gellén Milán két győzelmet követően állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Eközben a kötöttfogásúaknál is az aranyérem volt a cél, ezt a 63 kilóban Mányik Dávidnak, a 72 kilóban pedig junior Eb-ezüstérmes birkózónknak, Tösmagi Attilának sikerült elérnie, mindketten nagyon magabiztosan diadalmaskodtak Orosházán.

Szakosztályunk 19 ponttal a kötöttfogású csapatpontverseny második helyén zárt.

Junior női eredményünk:
53 kg: 1. Matyi Vivien

Junior szabadfogású eredményünk:
125 kg: 1. Gellén Milán

Junior kötöttfogású eredményeink:
63 kg: 1. Mányik Dávid
72 kg: 1. Tösmagi Attila
130 kg: 2. Bazsó Adolf
Kiesett: Kosovics Ádám (72 kg).

Megjelent: 193 alkalommal