Országos bajnokságokkal zártuk a 2021-es évet

2021.11.29. – Az év utolsó versennyel teli hétvégéjén sem unatkoztak szakosztályunk birkózói. A kadetok Kaposváron, a szabadfogású és női országos bajnokságon, míg az egyetemisták Egerben, a kötött- és szabadfogású, valamint női országos bajnokságon jeleskedtek. A hétvége mérlege: 3 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérem!

Mindkét napra jutott egy-egy országos bajnokság november utolsó hétvégéjén. Természetesen szakosztályunk a 2021-es MBSZ-versenynaptár utolsó két megmérettetésén is komoly erőkkel képviseltette magát.

A szombati, kaposvári kadet szabadfogású férfi és női országos bajnokságon a kadet Eb-bronzérmes László Nikolett, valamint az U15-ös Eb-ötödik László Mózes is aranyérmet szerzett súlycsoportjában.

A két aranyérem mellett fiataljaink további két bronzot és egy ötödik helyezést is szereztek a bajnokságon. Szabadfogású fiú küldöttségünk a csapatpontverseny harmadik helyén zárt.

Kadet eredményeink:
46 kg: 1. László Nikolett
73 kg: 3. Huszár Regina
45 kg: 1. László Mózes
55 kg: 5. Bereczki Szabolcs
71 kg: 3. Takács Zsolt
Kiesett: Tóthszegi Eleonóra (57 kg), Kovács Olivér (80 kg).

Másnap Egerben az egyetemi-főiskolai országos bajnokságon lépett szőnyegre két rutinos versenyzőnk is.

A junior-világbajnoki bronzérmes Mester Milán különösebb erőfeszítés nélkül nyerte meg a szabadfogás 86 kilogrammos súlycsoportot, míg a szumóban igencsak szép eredményeket elérő Szilágyi Erik szabadfogásban ezüstérmet nyert, kötöttfogásban pedig negyedik lett.

Egyetemi-főiskolai eredményeink:
86 kg: 1. Mester Milán
92 kg: 2. Szilágyi Erik
97 kg: 4. Szilágyi Erik

Megjelent: 213 alkalommal