Taroltunk a zalai serdülő bajnokságon

2021.11.21. – Fantasztikus versenyt tudhat maga mögött utánpótláscsapatunk, hiszen három országos bajnoki címet is szerzett a serdülő kötöttfogású magyar bajnokságon, Zalaegerszegen. A hétvége mérlege: 3 arany-, 4 bronzérem!

Tíz erzsébeti birkózópalánta sorakozott fel szombaton délelőtt a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium sportcsarnokában, amely a 2021. évi serdülő kötöttfogású országos bajnokságnak adott otthont.

Szakosztályunk igencsak bizakodóan várta a bajnokságot, hiszen többek között két utánpótláskorú válogatott birkózónk is rajthoz állt a zalai viadalon.

Az idei U15-ös nemzeti csapat tagjai, az egyaránt Európa-bajnoki ötödik helyezett Zsitovoz Petro és László Mózes aztán az elővárakozásoknak megfelelően aranyérmet szereztek súlycsoportjukban. Előbbi három, utóbbi öt nagyon sima győzelemmel érdemelte ki újabb országos bajnoki címét.

A két favorit mellett azonban volt egy meglepetés emberünk is, az 52 kilogrammos Farkas Márk kihasználta a lehetőséget és háromból két mérkőzését is tussal megnyerve aranyérmes lett Zalaegerszegen.

Ifjú küldöttségünk az aranyak mellett négy bronzérmet is szerzett. Dicséretes, hogy srácaink az összes helyosztót megnyerték a bajnokságon.A remek egyéni eredmények a csapatpontversenyben is elért helyezésben is tükröződtek, hiszen együttesünk 37 pontot gyűjtve 39 szakosztály közül toronymagasan végzett az élen, megelőzve a második Dorogot és a harmadik Diósgyőrt is.

Eredményeink:
41 kg: 1. Zsitovoz Petro
44 kg: 1. László Mózes
48 kg: 3. Olasz Bende
52 kg: 1. Farkas Márk
62 kg: 3. Kovács Barnabás
68 kg: 3. Felkai Bendegúz
75 kg: 3. Kosovics Márton
Kiesett: Jász Bálint (57 kg), Bagoly Bálint (62 kg), Kis Mátyás (+ 85 kg).

Megjelent: 227 alkalommal