Losonczi Dávid ezüstérmes az U23-as világbajnokságon

2021.11.02. – Az előkelő második helyen zárta a belgrádi U23-as világbajnokságot Losonczi Dávid. A még juniorkorú Tösmagi Attila egészen a negyeddöntőig menetelt, végül kiesett.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a magyar U23-as birkózóválogatott kötöttfogású 87 kilogrammos tagjaként Losonczi Dávid moldovai, finn és lengyel ellenfeleit legyőzve döntőbe jutott a belgrádi világbajnokságon.

Dávid a kedd esti fináléban a felnőtt Eb-bronzérmes, sokszoros utánpótlás világ- és Európa-bajnok orosz Alekszandr Komarovval nézett farkasszemet.A mérkőzésen Losonczi igyekezett nagy iramot diktálni, hiszen az orosz láthatóan fárasztható volt, a taktika azonban sajnos nem jött össze, hiszen Komarov többször is kihasználva Dávid lendületét akciót hajtott végre, végül elérte a technikai tusos különbséget és 9-0-ra győzött.

Büszkeségünk tehát kénytelen volt beérni a szépen csillogó ezüstéremmel, ami egyértelműen eddigi pályafutása legnagyobb eredménye.

Eközben a szintén erzsébeti, még csak juniorkorú Tösmagi Attila a 72 kilogrammos súlycsoportban két győzelemmel rajtolt. Előbb a finn lépett neki vissza a selejtezőben, majd a junior Eb-bronzérmes horvát Puklavecet múlta felül 5-0-s pontozással.

A negyeddöntőben úgy tűnt, hogy a felnőtt Eb-bronzérmes azeri Ganizadeh is meglehet, ám 40 másodperccel a vége előtt kiléptette riválisa Tösmagit, így 2-1-re kikapott. Az azerit a folytatásban a vb-ezüstérmes orosz múlta felül, ezzel Attila versenye véget ért Belgrádban.

Megjelent: 172 alkalommal