Hat diákolimpiai bajnokot ünnepelhettünk

2021.10.25. – Október negyedik hétvégéjén négy korosztályban is diákolimpiai bajnokságokat rendeztek, szakosztályunk egytől egyig mind a négyben érdekelt is volt, sőt, mindegyikben szerzett diákolimpiai bajnoki címet is. A hétvége mérlege: 6 arany-, 2 ezüst- és 4 bronzérem!

Október 22-én, pénteken Tatabányán, a Földi Imre Sportcsarnokban kezdődött meg a hétvégi nagyüzem szakosztályunk számára, hiszen a serdülő kötöttfogású birkózóknak diákolimpiai bajnoki döntőt rendeztek.

A közel 140 birkózót felvonultató bajnokságon szakosztályunk ezúttal is a legnépesebb csapattal állt rajthoz, egészen pontosan 17 versenyzőkért szoríthattunk.Közülük a legtöbben éremért birkózhattak Tatabányán, sőt, László Mózes és Zsitovoz Petro a diákolimpiai bajnoki címet is megszerezte. A 41 kilós Mózi három, míg a 44 kilós Petro négy technikai tusos győzelmet követően érdemelte ki az aranyérmet.

Serdülőcsapatunk további hat bronzcsatában volt érdekelt, ennek a felét meg is nyerte, így további három bronzéremmel tért haza.

Serdülő fiú eredményeink:
41 kg: 1. László Mózes
44k g: 1. Zsitovoz Petro
48 kg: 3. Olasz Bende
52 kg: 3. Farkas Márk
52 kg: 5. Farkas Zsombor
62 kg: 3. Kovács Barnabás
75 kg: 5. Kosovics Márton
85 kg: 5. Máltsik Zsombor
Kiesett: Jász Bálint (57 kg), Steiner Balázs (57 kg), Bagoly Bálint (57 kg), Horváth Koppány (62 kg), Szalai Balázs (68 kg), Felkai Bendegúz (68 kg), Budai András (75 kg), Fábián Barna (85 kg), Kis Mátyás (+ 85 kg).

Másnap, azaz szombaton a lányoké volt a főszerep. A Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok három szőnyege a diák II-es, diák I-es és serdülőleány diákolimpiai bajnokság döntőjének adott otthont nemzeti ünnepünkön.

A fiúk után lányaink is remek teljesítményt nyújtottak a diákolimpián, hiszen hét érmet is bezsebeltek. Versenyzőink közül négyen, Varga Daniella, Molnár Tamara, Zsitovoz Mária és Huszár Regina is diákolimpiai bajnoki címet szerzett súlycsoportjában, valamint emellett két ezüst- és egy bronzéremmel is gazdagodott csapatunk.

Diák II-es leány eredményeink:
32 kg: 1. Varga Daniella
42 kg: 3. Hattinger Julianna
46 kg: 1. Molnár Tamara
54 kg: 2. Kovács Petra

Diák I-es leány eredményeink:
35 kg: 1. Zsitovoz Mária
58 kg: 2. Laky Ajna

Serdülő leány eredményünk:
66 kg: 1. Huszár Regina

TOVÁBBI KÉPEK HIVATALOS FACEBOOK OLDALUNKON:

Megjelent: 388 alkalommal