Birkózóünnep szakosztályunk 15. évfordulóján

2021.09.20. – Az idei U23-as kötött- és szabadfogású, valamint női országos bajnokságon ünnepelte az ESMTK Birkózó Szakosztálya fennállásának 15. évfordulóját. Az ünnepség fantasztikusan sikerült és természetesen az országos bajnokságon is remek eredményeket értek el birkózóink.

Szeptember 18-án, szombaton valamivel 11 óra után a Kruj Iván Sportcsarnok színpadra emelt három szőnyegén vegyes felosztásban kezdődtek meg a 2021. évi U23-as kötött- és szabadfogású, valamint női országos bajnokságának küzdelmei.

esmtk losonczi szokeSzakosztályunk mindhárom szakágban érdekelt volt, ráadásul legeredményesebb versenyzőit, Szőke Alexet, Losonczi Dávidot, Tösmagi Attilát és Gamzatgadzsi Halidovot is szőnyegre küldte.

Az előcsatározások többnyire izgalmas mérkőzéseket, néhol meglepetéseket hoztak, majd 17 órakor a nyitóünnepség következett, amely a magyar és székely Himnusz eléneklésével vette kezdetét a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Mága Zoltán és kamarazenekara kísért.

esmtk 15 zenekarA rendezvény moderátora, Tomka Tivadar a megjelent egyesületek, birkózók, edzők mellett külön köszöntötte a teljesség igénye nélkül Dr. Hiller Istvánt, a Magyar Országgyűlés alelnökét, országgyűlési képviselőt, Szabados Ákost, Pesterzsébet polgármesterét, Kovács Esztert és Nemes Lászlót Pesterzsébet alpolgármestereit, Fábián Lászlót, a MOB sportigazgatóját, Harót Jánost, az ESMTK elnökét, Hegedüs Csabát, az MBSZ tiszteletbeli elnökét, Bacsa Pétert, az MBSZ alelnökét, Ancsin Lászlót, az MBSZ főtitkárát, Pesterzsébet önkormányzatának képviselőit, valamint olimpiai, világ- és Európa-bajnokainkat.

esmtk 15 losonzci bacsaSzabados Ákos, Bacsa Péter és Harót János nyitóbeszédét Dr. Hiller István trianoni megemlékezése követte, majd látványos birkózó-fitnesz bemutató szórakoztatta a nézőket.

Ezután Dr. Hegedüs Csaba a magyar birkózás elmúlt 100 évéről beszélt, majd Losonczi Ottó arra kérte a jelenlévőket, hogy szakosztályunk büszkeségeire, a közelmúltban elhunyt Kruj Ivánra, Tóth Bendegúzra és Varga Nimródra felállva emlékezzenek meg.

Szakosztályunk elnöke beszédében és a kivetítőn látható kisfilmben felidézte az ESMTK Birkózó Szakosztályának elmúlt 15 évét, majd emlékplakettel köszönte meg azoknak az embereknek a segítségét, támogatását, munkáját, akik fontos szerepet játszottak az ESMTK történetében.

esmtk 15 fitness bemutatoAz ünnepélyes megnyitó Losonczi Richárd lézershowban előadott bemutatójával zárult, majd jöhettek a hátralévő döntők, amely során előbb a junior Eb-bronzérmes Gamzatgadzsi Halidov nyert aranyérmet, majd Losonczi Dávid óriási fordított-emeléssel múlta felül riválisát, végül Szőke Alex is győzött.

esmtk 15 losonczi david dobasNői eredményeink:
57 kg: 2. Kellner Laura
72 kg: 6. Nagy Nóra

Kötöttfogású eredményeink:
67 kg: 2. Petenykó Viktor
72 kg: 3. Tösmagi Attila
87 kg: 1. Losonczi Dávid
87 kg: 4. Kekenj Norbert
87 kg: 5. Kádár Péter
97 kg: 1. Szőke Alex

Szabadfogású eredményeink:
65 kg: 1. Gamzatgadzsi Halidov
70 kg: 5. Rékasi Sándor

Szakosztályunk a kötöttfogású versenyben a csapatpontverseny második helyén zárt.

esmtk 15 csapat

Megjelent: 334 alkalommal