Halidov felnőtt szabadfogású országos bajnok

2021.08.30. – Szakosztályunk három érmet nyert a kötött- és szabadfogású felnőtt országos bajnokságon Csepelen.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adott otthont a felnőtt országos bajnokságnak, melyen mindhárom szakág képviseltette magát.Szakosztályunk ezúttal a szabad- és kötöttfogású férfi mezőnyben volt érdekelt.

Előbbiben junior Európa-bajnoki bronzérmesünk, az ukrán származású Gamzatgadzsi Halidov látványos birkózást bemutatva mind a négy mérkőzését technikai tussal nyerte meg. Gamzat minden bizonnyal a legtöbb akciópontot csinálta a versenyen, szám szerint 49-ig jutott mérkőzései során.

Szabadfogású eredményeink:
65 kg: 1. Gamzatgadzsi Halidov
Kiesett: Laky Levente (86 kg).

A kötöttfogásúak között sajnos bajnokot nem ünnepelhettünk, egy érmünk és egy pontszerző helyezésünk azonban így is lett. Az (ezüst)érmet a 87 kilogrammos junior Európa-bajnoki ezüstérmes Losonczi Dávid érdemelte ki, akinek a súlycsoportjában körmérkőzés után dőlt el a helyezések sorsa.

Dávid a döntővel felérő Takács elleni mérkőzésig háromszor is győzött, ráadásul eközben a felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes, U23-as világ- és Európa-bajnok Szilvássy Eriket is felül múlta 3-1 arányban.

Az utolsó fordulóban aztán jött a junior világ- és Európa-bajnok Takács István elleni összecsapás, ahol az aranyérem volt a tét, akárcsak egy évvel korábban. Akkor Dávid győzött, most azonban Takács, miután az 1-1-es végeredmény neki kedvezett.

Kötöttfogású eredményeink:
87 kg: 2. Losonczi Dávid
97 kg: 5. Szilágyi Erik

Szeptember első hétvégéjén a felnőtt válogatottak közül a szabadfogásúak Romániába, a kötöttfogásúak pedig Szerbiába utaznak nemzetközi versenyre. A magyar küldöttség Gamzatgadzsi Halidovot és Losonczi Dávidot is nevezte a megmérettetésekre.

RTC 5922 2

Megjelent: 199 alkalommal