Tösmagi Attila bronzérmes a junior-világbajnokságon

2021.08.22. – Szakosztályunk junior Európa-bajnoki ezüstérmes versenyzője, Tösmagi Attila fantasztikus birkózást követően bronzérmet szerzett az oroszországi junior-világbajnokságon. Büszkeségünket augusztus 23-án, hétfőn 10 óra 20 perckor a Budapest Liszt Ferenc Repülőtéren fogadjuk közösen ESMTK-pólóban. Kérjük, aki teheti, csatlakozzon, köszöntsük együtt Erzsébet egyik legnagyobb tehetségét.

Az oroszországi Ufában került megrendezésre a 2021. évi junior-világbajnokság, melynek egyetlen erzsébeti szereplője volt, Tösmagi Attila.

Tösi a kötöttfogású 72 kilogrammosok között szombaton kezdte meg a versenyzést, nem is akárhogyan! Elsőként könnyedén verte litván ellenfelét, majd az ifi Ázsia-bajnok kazah sem jelentett problémát, mindkét mérkőzés technikai tussal zárult.

Jött a negyeddöntőben az idei junior Európa-bajnoki ötödik helyezett török, akin Tösi ugyan most akciót nem tudott végre hajtani, még is gondoskodott arról, hogy egy másodperc nyugta ne legyen ellenfelének a 6 perc alatt. Szó szerint lehajtotta őt a szőnyegről, 2-0-ra nyert, a török a lábán alig állt a mérkőzés lefújását követően.

Sajnos az elődöntőben egy jóval erősebb versenyző érkezett az eddig szinte ismeretlen orosz személyében, aki az első menetben technikai tussal győzte le birkózónkat.

Vasárnap tehát a bronzmérkőzésen volt érdekelt Tösmagi, ahol a vigaszágon végig menetelő iráni volt az ellenfele. Roppant kellemetlen vetélytársnak bizonyult az ázsiai, ráadásul rögtön a mérkőzés elején 5-0-ra meglépett.

Ludi azonban egy pillanatra sem adta fel, űzte, hajtotta ellenfelét és szép lassan elkezdte ledolgozni hátrányát. Nagyjából 1 perc lehetett hátra az összecsapásból, amikor 6-3-as hátrányban Tösi kapaszkodásból remek levitellel szépített, sőt, egy pörgetéssel meg is fordította a mérkőzést.

Az már csak hab a tortán volt, hogy az iráni a felfordítást követően tusveszélyes helyzetbe került és mivel onnan kicsúszott a zónából, így újabb két pontot kapott büszkeségünk.

A vége hát 9-6 lett ide, ami egyben azt is jelentette, hogy Tösmagi Attila a dortmundi junior Európa-bajnokságon szerzett ezüstérme mellé most egy világbajnoki bronzérmet szerzett.

Szívből gratulálunk!

Megjelent: 167 alkalommal