Versenydömpinggel indult a június

2021.06.07. – Győrszentivánon, Bukaresten és Csepelen is érdekelt volt szakosztályunk június első hétvégéjén. A hétvége mérlege:  4 arany-, 6 ezüst- és 10 bronzérem!

Kétnapos versenysorozatot rendezett a Győri Atlétikai Club birkózószakosztálya Győrszentivánon, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban.Szakosztályunk a gyermek gálától kezdve a diák II-es és serdülő leánybajnokságokon át egészen a diák I-es szabadfogású ob-ig minden korosztályban érdekelt volt.

Legfiatalabbjaink, a gyermek korosztályban érdekelt birkózópalántáink nagyon ügyesen küzdöttek az elmúlt hétvégén, összesen 7 érmet, köztük 3 aranyat is szereztek Győrszentivánon.

Gyermek eredményeink:
26 kg: 1. Ranyar Darian
30 kg: 2. Horváth Lóránt
32 kg: 1. Olasz Vencel
40 kg: 3. Molnár Hunor
46 kg: 3. Zatrok Pierre Florin
+ 50 kg: 1. Rékai Márkó
+ 50 kg: 2. Gál Martin

Eközben leánybirkózóink sem maradtak medálok nélkül. A diák II-eseknél 1 ezüst- és 2 bronzérem jutott szakosztályunk birkózóinak, míg a serdülőknél Huszár Regina révén országos bajnoki címet ünnepelhettünk. A fiatalabbaknál a csapatpontversenyben is dobogós, harmadik helyen zárt alakulatunk.

Diák II-es leány eredményeink:
29 kg: 3. Varga Daniella
38 kg: 5. Hattinger Julianna
46 kg: 3. Molnár Tamara
50 kg: 2. Kovács Petra

Serdülő leány eredményeink:
54 kg: 5. Laky Ajna
+ 66 kg: 1. Huszár Regina

A diák I-es srácok közül hatan is dobogóra állhattak a szabadfogású nyílt országos bajnok során, igaz, ezúttal sajnos az aranyérem nem jött össze, ketten azonban így is döntőbe jutottak a szombati versenynapon. Az egyéni eredményeknek köszönhetően szakosztályunk a csapatpontversenyben is dobogós helyen zárt, 26 ponttal a harmadik helyezést csípte el.

Diák I-es eredményeink:
29 kg: 2. Kurdi Dániel
35 kg: 3. Bagoly Boldizsár
38 kg: 2. Sánta Levente
58 kg: 3. Antaly Sándor
58 kg: 3. Kalina Balázs
76 kg: 3. Kmeth Zalán
Kiesett: Vinklárik Dominik (35 kg), Felkai Balázs (42 kg), Zalányi Botond (50 kg), Hattinger Tamás (50 kg).

Ugyancsak ezen a hétvégén vettek részt a hagyományos bukaresti nemzetközi versenyen junior birkózóink. Az össznépi megmérettetésen mindhárom szakágban jelen voltunk, ráadásul három érmet is szereztünk.A hölgyeknél az 50 kilogrammos Matyi Vivien lett bronzérmes a dortmundi Európa-bajnokság főpróbájának számító nemzetközi versenyen, míg a kötöttfogású srácoknál Mohl Richárd a 97 kilogrammos dobogó második fokára állhatott fel, a 72 kilogrammos Tösmagi Attilának pedig ezúttal a bronzéremmel kellett beérnie a román fővárosban.

Junior eredményeink:
Női 50 kg: 3. Matyi Vivien
Kf 63 kg: 5. Petenykó Viktor
Kf 72 kg: 3. Tösmagi Attila
Kf 97 kg: 2. Mohl Richárd
Kiesett: Laky Levente (szf, 86 kg).

Gratulálunk mindenkinek!

Megjelent: 300 alkalommal