Diák I-es bajnokságon és kadet nemzetközi versenyen jártunk

2021.05.16. – Szakosztályunk az egri diák I-es országos bajnokságon, valamint a bukaresti kadet nemzetközi versenyen is érdekelt volt május közepén. A hétvége mérlege: 1 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérem!

Az egri birkózás 100. évfordulóján a Kemény Ferenc Sportcsarnok adott otthont a közel 300 birkózópalántát felvonultató diák I-es leány és kötöttfogású fiú országos bajnokságnak.

A maratoni hosszúságú, estébe nyúló bajnokságon természetesen szakosztályunk is érdekelt volt, mindkét szakágban indított versenyzőket.A lányoknál Zsitovoz Mása remekül birkózott és miután első mérkőzését tussal, másodikat pedig technikai tussal nyerte meg, országos bajnok lett a 32 kilogrammosok között.

Leány eredményeink:
32 kg: 1. Zsitovoz Mása
54 kg: 3. Laky Ajna

A kötöttfogású fiúknál ketten is nagyon közel álltak az aranyéremhez, a 63 kilóban Kertész Dominik, eggyel feljebb, a 69 kilóban pedig Kmeth Zalán döntőzhetett. A mindent eldöntő finálét azonban sajnos egyikük sem tudta megnyerni, így mindketten kénytelenek voltak beérni az ezüstéremmel.

Fiú eredményeink:
35 kg: 5. Bagoly Boldizsár
58 kg: 3. Antaly Sándor
63 kg: 2. Kertész Dominik
69 kg: 2. Kmeth Zalán
76 kg: 3. Soltész Patrik
Kiesett: Kurdi Dániel (29 kg), Vniklárik Dominik (35 kg), Horváth Botond (38 kg), Sánta Levente (38 kg), Felkai Balázs (42 kg), Zalányi Botond (46 kg), Hattinger Tamás (50 kg), Balogh Bence (76 kg).

Ugyancsak ezen a hétvégén rendezték a román fővárosban, Bukarestben a Constantin Alexandru és Ioan W. Popovici nemzetközi versenyt, melyen a kadetkorúak mindhárom szakágban kipróbálhatták magukat.

A magyar válogatott színeiben szakosztályunk két versenyzője révén volt érdekelt. A lányoknál László Nikolett a 46 kilogrammos ezüstérmet szerezte meg, míg a kötöttfogású srácoknál Takács Zsolt a 65 kilogrammosok ötödik helyén zárt.

Gratulálunk!

Megjelent: 260 alkalommal