ESMTK-fölény a serdülő Eb-válogatón

2021.05.03. – Szakosztályunk a hazai serdülő Eb-válogató mindkét versenynapján, valamint a zágrábi Croatia Open kadet nemzetközi versenyen is érdekelt volt május első hétvégéjén. A hétvége mérlege: 5 arany-, 3 ezüst- és 6 bronzérem!

 

A csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adott otthont a 2021-es év első hazai válogató versenyének, melyen a serdülőkorúak küzdhettek meg az Európa-bajnoki részvételért.Szakosztályunk szerencsére ott folytatta, ahol abbahagyta. Szőke Alex sikerei után serdülőkorú birkózóink is belendültek, öten is kvalifikálták magukat a szófiai serdülő Európa-bajnokságra.

Jó néhány versenyzőnkben maradt még tartalék, amit a kemény edzésekkel és munkával pótolni kell. hiszen 3-4 embernek még reális esélye lett volna kivívni a válogatottságot.Eközben László Nikolett is remekelt, a 13 nemzetet felvonultató horvátországi nemzetközi versenyen a kadetok között egy súlycsoporttal feljebb indulva lett bronzérmes.

Kadet eredményeink Zágrábból:
49 kg: 3. László Nikolett
Kiesett: Takács Zsolt (65 kg).

Serdülő leány eredményünk Csepelről:
+ 66 kg: 1. Huszár Regina

Kötöttfogású eredményeink Csepelről:
38 kg: 1. László Mózes
41 kg: 1. Zsitovoz Petro
41 kg: 3. Jaszinszkij Jurij
48 kg: 2. Farkas Zsombor
57 kg: 5. Horváth Koppány
62 kg: 3. Felkai Bendegúz
62 kg: 3. Kovács Barnabás
75 kg: 2. Kosovics Márton
75 kg: 5. Budai András
85 kg: 3. Máltsik Zsombor
Kiesett: Olasz Bende (44 kg), Farkas Márk (52 kg), Vdovicsenko Makszim (52 kg), Jász Bálint (52 kg), Bagoly Bálint (62 kg), Fábián Barna (75 kg), Kádár Bálint (75 kg).

Szabadfogású eredményeink Csepelről:
41 kg: 1. Jaszinszkij Jurij
44 kg: 1. Olasz Bende
48 kg: 3. Farkas Zsombor
62 kg: 3. Felkai Bendegúz
75 kg: 2. Kosovics Márton
75 kg: 5. Budai András
75 kg: 5. Fábián Barna
85 kg: 4. Máltsik Zsombor
Kiesett: Farkas Márk (52 kg), Jász Bálint (52 kg), Horváth Koppány (52 kg), Kovács Barnabás (62 kg), Bagoly Bálint (62 kg), Kádár Bálint (75 kg).

A válogatót követően szakosztályunk igazgatója, Losonczi Ottó így vélekedett a történtekről:

„Először is gratulálok mindenkinek, aki kivívta a válogatottságot, és természetesen az érmes versenyzőimnek is. A nap szenzációja egyértelműen László Mózesé, aki kötöttfogás 38 kilóban mindenkit magamögé utasítva aranyérmet szerzett és kivívta az Európa-bajnokságon való szereplés jogát.Mózi hatévesen kezdett el birkózni, szakosztályunk egyik legnagyobb reménysége. Gyerekkorában két évig veretlen volt, többször választották korosztályában az év birkózójának.

Szakosztályunknál eddigi pályafutása során negyvenhárom arany-, nyolc ezüst- és kilenc bronzérmet szerzett.  Magyar bajnokságokon, diákolimpiákon és Budapest-bajnokságokon is több érmet szerzett már. 

Mózi nem csak a sportban, hanem a tanulásban is kiemelkedően teljesít, általános iskolában minden évben kitűnő volt a bizonyítványa. Ez az eredmény, amit a válogató versenyen elért, azért hihetetlen és fantasztikus, mert Mózi születési rendellenességgel jött a világra, 18x operálták eddig a lábát, törték el neki és rakták össze újra.

Ezek a helyreállító műtétek komoly fájdalmakkal és több hónapos, sokszor fél éves kihagyásokkal jártak. Jó párszor voltam jelen, amikor Mózi sérüléséből visszatérve elsírta magát, mert a kihagyások után kikapott azoktól az emberektől, akiket előtte simán legyőzött.Ám Mózi minden egyes alkalommal felállt, és a fogát összeszorítva csinálta végig az edzéseket, és most nagy álma vált valóra, hogy a hónap végén magára öltheti a címeres mezt a szófiai kontinensbajnokságon.

Mózi a serdülő válogatón, a győztes meccset követően elsírta magát, és boldogan ünnepelték édesapjával ezt a fantasztikus eredményt. Mózi fiatal kora ellenére mind a sportban, mind a tanulásban példaképe lehet minden fiatal ESMTK-s sportoló számára. Nagyon nagy büszkeséggel tölt el, hogy az ESMTK birkózócsapatának tagja, gratulálok a szülőknek is, és köszönöm a munkájukat, amelynek eredményeként ez a siker elérhetővé vált.

Ezúton is külön köszönöm Huli bácsinak azt a sok-sok hétvégét és plusz munkát, amelyet megtett Mózesért, hogy a betegségéből minél előbb felgyógyuljon, és nem csak testileg, hanem lélekben is támogatta felépülését.

NOS, MINDENKI SZÁMÁRA LEGYEN VILÁGOS, HOGY EZÉRT VAGYUNK MI AZ ESMTK! JÓBAN, ROSSZBAN, NEHÉZSÉGBEN VÁLVETVE EGYMÁS MELLETT! AMÍG ILYENEK MARADUNK, ÉS NEM HAGYJUK, HOGY KÖZÖSSÉGÜNKET BÁRKI ÉS BÁRMI SZÉTROMBOLJA, ADDIG A JÖVŐBEN IS MI LESZÜNK A LEGSIKERESEBBEK!”

HAJRÁ, ESMTK!

Megjelent: 480 alkalommal