Halidov olasszal, Szőke litvánnal kezd a kvalifikáción

2021.03.17. – Elkészült a budapesti európai olimpiai kvalifikációs verseny komplett sorsolása, amelyben Halidov Gamzatgadzsi és Szőke Alex révén két súlycsoportban is érdekelt szakosztályunk.

 

Március 18-án, csütörtökön 11 órakor kezdetét veszi az 1 évvel elhalasztott tokiói olimpia európai kvalifikációs versenye Budapesten, a BOK-csarnokban.Szakosztályunk két súlycsoportban is érdekelt lesz, hiszen Halidov Gamzatgadzsi a szabadfogású 57, míg Szőke Alex a kötöttfogású 97 kilogrammos kategóriában öltheti magára a címeres mezt.

Gamzat már rögtön a nyitónapon harcba száll az olimpiai kvótákért, kezdésként az olasz Piroddu ellen fog szőnyegre lépni. Junior Európa-bajnoki bronzérmes versenyzőnk ágára sorsolt még a fehérorosz, az örmény, a grúz, a macedón és az ukrán is.

Alexért szombattól szoríthatunk a kvalifikációs versenyen, a nyolcaddöntőben a junior-világbajnok litván Laurinaitis ellen fog birkózni. Junior Eb-győztesünk ágára került még a bolgár, az osztrák, a görög, az azeri, a svájci és a cseh is.

A zárt kapus európai olimpiai kvalifikációs verseny összes mérkőzését a Nemzetközi Birkózó Szövetség online közvetíti, valamint a kvótamérkőzéseket az M4 Sport élőben sugározza a televízióban.

Megjelent: 190 alkalommal