Mester Milán ötödik helyezett Varsóban

2020.11.06. – Szakosztályunk a junior vb-bronzérmes Mester Milán révén képviseltette magát a 2020. évi felnőtt szabadfogású Ziólkowski-emlékversenyen, Varsóban.

Ötnapos nemzetközi megmérettetéssel szakítja meg a koronavírus-járvány okozta versenymentes időszakot a Lengyel Birkózó Szövetség.

Szakosztályunk a felnőtt szabadfogású férfi Ziólkowski-emlékversenyen volt érdekelt, méghozzá a 79 kilogrammos súlycsoportban, ahol Mester Milánért szoríthattunk.

Büszkeségünk jól kezdte a rangos nemzetközi versenyt, hiszen az első fordulóban mindjárt legyőzte a felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes, kadet Európa-bajnok török Batuhan Demircint. A mérkőzést Milán magabiztosan birkózta végig, ami a 6-0-s végeredményben is látszik.

A második fordulóban a lett Alans Amirovs következett, aki az első fordulóban moldovait múlt felül pontozással. Mester Milán jóval nagyobb csatára késztette riválisát, ám sajnos legyőzni nem tudta őt, 4-3-as lett győzelem született.

Milán a bronzcsatában egy újabb török versenyzővel nézett farkasszemet, Ramazan Sari kétéve junior Európa-bajnok lett, valamint az U23-as korosztályban is büszkélkedhet világ- és Európa-bajnoki érmekkel. A mérkőzés igencsak szorosra sikerült, végül azonban 4-1 arányú török győzelem született, így Mester az ötödik helyen zárt Lengyelországban.

Megjelent: 608 alkalommal