Hat felnőtt magyar bajnok a Kozma Akadémián

2020.09.21. – A kadet és junior bajnokság után a felnőttek legfontosabb hazai versenyét is megrendezték. A viadalnak a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adott otthont, ahol szakosztályunk fantasztikus teljesítményt ért el. A hétvége mérlege: 6 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérem!

Szeptember 19-én, korlátozott beléptetést követően 145 versenyző, köztük 8 erzsébeti birkózó jelenlétével kezdődött meg a 2020. évi felnőtt kötött- és szabadfogású, valamint női országos bajnokság Csepelen.Küldöttségünk mindhárom szakágban jeleskedett, sőt, ezúttal is válogatott versenyzőkért szoríthattunk. A hölgyeknél Sleisz Gabriella hozta a kötelezőt, ezúttal a 68 kilogrammos súlycsoportban diadalmaskodott és magabiztos győzelmek után megszerezte pályafutása hatodik felnőtt magyar bajnoki címét. Ugyancsak ebben a szakágban Nagy Nóra a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Női eredményeink:
68 kg: 1. Sleisz Gabriella
72 kg: 3. Nagy Nóra

Szabadfogásban 100%-os teljesítményt nyújtottak versenyzőink. A 61 kilogrammosoknál Halidov esélyt sem adott ellenfeleinek, mindhárom mérkőzését 10-0-ra nyerte meg, így aranyérmet vehetett át az eredményhirdetés során.

A 79 kilóban a junior vb-bronzérmes Mester Milán két sima győzelem után az elődöntőben pontozással győzte le egyik legnagyobb riválisát, az ifi Eb-bronzérmes Lukács Botondot, majd a döntőben Botond testvérét, Norbit múlta felül 7-0-ra. Milán ezzel első felnőtt bajnoki címét szerezte.

Szabadfogású eredményeink:
61 kg: 1. Gamzatgadzsi Halidov
79 kg: 1. Mester Milán

A csodálatos szombati versenynapra a Losonczi testvérek tették fel a koronát. Ottó a 77 kilogrammosoknál mindkét csoportmérkőzését, majd az elődöntőt is nagyon simán, technikai fölénnyel nyerte, majd a döntőben 6-4-es pontozással sikerült diadalmaskodnia.

Kettővel feljebb, a 87 kilóban öccse, Dávid is remekül birkózott. Kezdésként stabil birkózással legyőzte a junior vb-harmadik Nagy Pétert a csoportban, majd az elődöntőben a junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Papp Bertalannal is elbánt. A finálé a nap egyik legizgalmasabb mérkőzését hozta, ahol Dávid hátrányból tudott fordítani, végül 2-2-re, utolsó ponttal legyőzte a junior világ- és Európa-bajnok Takács Istvánt, így megszerezte élete első felnőtt magyar bajnoki címét.

A Losonczi tesók mellett Majoros Ármin Mózes is felállhatott a dobogó legfelső fokára, miután a 130 kilogrammosok között valamennyi ellenfelét nagy fölénnyel győzött le.

Példaértékű küzdeni akarást és birkózást mutatott be az ifi világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Tösmagi Attila is, aki a 72 kilogrammosoknál az előkelő második helyen zárt. Tösinél csak az U23-as világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Fritsch Róbert bizonyult jobbnak.

Kötöttfogású eredményeink:
72 kg: 2. Tösmagi Attila
77 kg: 1. Losonczi Ottó
87 kg: 1. Losonczi Dávid
130 kg: 1. Majoros Ármin Mózes

Szakosztályunk kötöttfogású csapata a négy éremmel a csapatpontverseny második helyén zárt.

TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYEKRŐL:

Megjelent: 471 alkalommal