Hat junior magyar bajnoki cím Orosházáról

2020.09.14. – Szakosztályunk küldöttségének a fele újdonsült országos bajnokként térhetett haza Orosházáról, a 2020. évi junior bajnokságról. A hétvége mérlege: 6 aray-, 2 ezüst- és 2 bronzérem!

Az egy héttel ezelőtti ifi bajnokság résztvevőihez képest nagyjából feleannyi versenyző képviseltette magát az orosházi junior bajnokságon. Szakosztályunk mindhárom szakágban válogatott birkózókat küldött szőnyegre, akik ráadásul jól is teljesítettek, hiszen összesen hat aranyérmet zsebeltek be.A hölgyek mezőnyében a még kadetkorú Matyi Vivien a legkisebb súlycsoport bajnoki címét érdemelte ki, miután mindhárom ellenfelét legyőzte a szombati verseny során.

Női eredményünk:
50 kg: 1. Matyi Vivien

Kötöttfogásban is hozták a kötelezőt legeredményesebb birkózóink, így aranyérmet vehetett át a 60 kilogrammos Petenykó Viktor, a 72 kilogrammos Tösmagi Attila, valamint az ezúttal 97 kilóban birkózó Losonczi Dávid és 125 kilóban versenyző Szőke Alex is. A négy aranyérem mellett további egy-egy ezüst- és bronzérem, valamint egy negyedik és egy ötödik helyezés is jutott kötöttfogású gárdánknak, így nem volt kérdés, hogy a csapatpontversenyben is az ESMTK végzett az élen.

Kötöttfogású eredményeink:
60 kg: 1. Petenykó Viktor
67 kg: 2. Deák Zoltán
67 kg: 4. Domokos Dániel
72 kg: 1. Tösmagi Attila
82 kg: 3. Medgyes Viktor
82 kg: 5. Kovács Nikolasz
97 kg: 1. Losonczi Dávid
125 kg: 1. Szőke Alex

Szabadfogásban háromból három versenyzőnk állhatott dobogóra és mindhárom színű éremből sikerült egyet megszerezniük. A bajnok ezúttal Németh Milán lett a legkisebb súlycsoportban, míg a 79 kilogrammos Laky Leventét csak a döntőben, Szilágyi Erik pedig csak a 92 kilogrammos elődöntőben tudták legyőzni.

Szabadfogású eredményeink:
57 kg: 1. Németh Milán
79 kg: 2. Laky Levente
92 kg: 3. Szilágyi Erik

TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYEKRŐL:

Megjelent: 390 alkalommal