Május 7-től újraindulnak edzéseink

Május 4-től, hétfőtől léptek hatályba a sportrendezvényekkel és edzésekkel kapcsolatos intézkedések. A rendelet értemében megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel.

 

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár tájékoztatása szerint edzéseket és a versenyeket is csak az érvényben lévő, szigorú egészségügyi szabályok és korlátozó intézkedések figyelembevételével lehet megtartani. A sportolók és sportszakemberek a kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletben foglalt rendelkezésektől, korlátozásoktól eltérhetnek.

Ennek megfelelően rájuk a szociális érintkezésre a veszélyhelyzetben irányadó másfél méteres távolságtartás sem kötelező, amelyet az egyes sporttevékenységek szabályrendszerei és sportágspecifikus mozgásformái indokolnak. Részükre lakóhelyük, tartózkodási helyük, illetve magánlakásuk elhagyása is engedélyezett edzés céljából.

Az úgynevezett kontaktsportágak esetében alapvetően a testi kontaktus nélkül megvalósítható feladatokra javasolt helyezni a hangsúlyt, azaz az edzések inkább az olyan technikai, erősítő, gyorsaságfejlesztő, állóképesség és koordinációs képesség fejlesztését célzó gyakorlatokra irányuljanak, amelyek közben a sportolók nem érnek egymáshoz, valamint egymást legfeljebb másfél, két méter távolságra közelítik meg.

A fentiek értelmében szakosztályunk csütörtöktől (2020. május 7.) újraindítja edzéseit az alábbiak szerint:

Gyerek I-es korosztály
Hétfő – Szerda – Péntek, 14:30-16:00 óra között

Diák I-es és diák II-es korosztály
Hétfő – Kedd – Csütörtök – Péntek, 14:30 – 16:00 óra között

Serdülő, kadet, junior, felnőtt korosztály
minden nap 16:00 – 18:00 óra között

Az óvodás korosztály edzéseit egyelőre nem kezdjük el, kérjük a kisebbeket, hogy ne látogassák az edzéseket. 

Az újraindulás első lépéseként szintfelméréseket, erő – és állóképesség fejlesztő gyakorlatokat fogunk végezni az edzéseken. Ameddig nem kapunk részletesebb állásfoglalást, a fizikai kontaktusokat megpróbáljuk a lehető legminimálisabbra csökkenteni.

Kérünk mindenkit, hogy az edzésekre kinti és benti felszereléssel is készüljön!

Az államtitkár asszony javaslata alapján, kérjük birkózóinkat, amennyiben lehetőségük van rá, kerüljék a közösségi közlekedés használatát, ha van rá mód, a család próbáljon meg gondoskodni a fuvarozásukról. Kérjük, hogy beteg, lázas gyerek továbbra se a látogassa az edzéseket, valamint, akinek a családjában, közeli ismerősei között pozitív koronavírus fertőzött van, kérjük szintén maradjon otthon. 

Természetesen Szakosztályunk a higiéniai feltételeket maximálisan biztosítja, készülve az újraindulásra hidrogén-peroxidot vásároltunk, hogy a gépeket és berendezéseket ezzel tudjuk fertőtleníteni. Emellett az edzések előtt mindenkinek ellenőrizzük a testhőmérsékletét. 

Amennyiben a szülők úgy döntenek, hogy gyerekeiket egyelőre nem hozzák le edzésre, a családtagok, nagyszülők védelme érdekében, jelen állapot szerint elfogadható.

Vírusmentes, szép napokat kívánunk!

Üdvözlettel:
ESMTK Birkózó Szakosztály

Megjelent: 702 alkalommal