Három versenyen voltak érdekeltek sportolóink

2020.02.19. – A grundbirkózó diákolimpiai döntő mellett a kadetok válogatóján, valamint a felnőttek Euróap-bajnokságán volt érdekelt szakosztályunk az elmúlt héten. A termés: 2 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérem!

A területi bajnokságokat követően Pécs városa adott otthont mindkét korosztály grundbirkózó diákolimpiai bajnoki döntőjeinek, melyekben szakosztályunk fiataljai is érdekeltek voltak iskolájuk színeiben. A Gyulai István Általános Iskola diákjai az I-es korcsoportban arany-, a II-esben pedig ezüstérmet szereztek a pécsi diákolimpiai döntőn, ami remek teljesítménynek számít a népes bajnokságban.

esmtk grundbirkozas2020febr5

Aranyérmes csapatunk tagjai: Gerhauser Vilmos, Olasz Vencel, Kovács Márton, Balog Hunor, Botos Gergely, Erszény Csanád, Gaál Martin, Horváth Lóránt, Koch Máté.

Ezüstérmes csapatunk tagjai: Rékasi Márkó, Antaly Sándor, Bagoly Boldizsár, Balogh Bence, Felkai Balázs, Horváth Botond, Kurdi Dániel, Sánta Levente, Soltész Patrik, Viklárik Dominik, Zalányi Botond.

esmtk grundbirkozas2020febr11

Természetesen szőnyegen való birkózásból sem volt hiány ezen a hétvégén sem, a kadetok idén először küzdöttek a válogatott címeres mezekért, a juniorokhoz hasonlóan, Somogyjádon. Szakosztályunk mindhárom szakágban versenybe szállt az aranyérmekért, amiből végül ezúttal „csak” lányainknak jutott. László Nikolett és Matyi Vivien sem találtak legyőzőre.

A fiúk ugyan aranyat nem nyertek, ezüst- és bronzéremből azonban jutott bőven. Csapatunk mindhárom szakágat tekintve összesen további 3-3 ezüst- és bronzérmet nyert Somogy megyében.

Kadet eredményeink:

Női:
46 kg: 1. László Nikolett
49 kg: 1. Matyi Vivien
49 kg: 2. Hörcsöki Kamilla

Szabadfogás:
45 kg: 3. Vaskó Krisztián
48 kg: 5. Bereczki Szabolcs
60 kg: 3. Mányik Dávid

Kötöttfogás:
60 kg: 2. Petenykó Viktor
60 kg: 3. Takács Zsolt
65 kg: 2. Petenykó András
110 kg: 3. Rácz Zsombor
Kiesett: Kosovics Ádám.

A 2020-as évben meglehetősen korán, már február elején megtartotta a felnőtt Európa-bajnokságot a Nemzetközi Birkózó Szövetség Olaszországban. A római megmérettetésen Magyarország igencsak népes csapattal vett részt, köztük négy ESMTK-s birkózó is szerencsét próbált.

Elsőként Szőke Alex lépett szőnyegre élete első felnőtt kontinensbajnokságán, ahol a kötöttfogású 97 kilogrammosok között rögtön legyőzte az Eb-második, vb-harmadik, tokiói olimpiai kvótás grúz származású szerb Mihail Kajalát. Büszkeségünk a folytatásban nagyot küzdött az Eb-bronzérmes, U23-as világbajnok orosz Golovinnal szemben, azonban végül kikapott és mivel legyőzője nem került a döntőbe, így kénytelen volt beérni a 9. helyezéssel.

A hölgyeknél Sleisz Gabriellának szoríthattunk, aki a 65 kilogrammosoknál szemet gyönyörködtető birkózással simán verte junior Eb-bronzérmes lett ellenfelét az első fordulóban, a másodikban azonban 2-2-re kikapott a román színeket képviselő Inczétől, végül 7. lett.

Szabadfogásban Asarin Roman könnyedén verte a 70 kilogrammosoknál albán riválisát, majd a későbbi harmadik moldovaitól kikapott, 9. lett. Eközben Tóth Bendegúznak egy mérkőzés jutot a 92 kilogrammosoknál, a későbbi bronzérmes azerivel szemben maradt alul, így végül 11. helyezett lett Rómában.

TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYEKRŐL:

Megjelent: 347 alkalommal