Jól zártuk az októbert, jól kezdtük a novembert

2019.11.04. – Két hazai megmérettetésen is érdekelt volt szakosztályunk október végén és november elején. Csapatunk mérlege: 3 arany-, 3 ezüst- és 7 bronzérem!

 

Október végén Kaposváron rendezték meg a 2019. évi diák és serdülő leány diákolimpiai országos döntőt. Szakosztályunk négy versenyzővel volt érdekelt a megmérettetésen, mind a négyen dobogóra is állhattak súlycsoportjukban.

A fiatalabbaknál Zhytovoz Mária megnyerte a 28 kilogrammosok versenyét, diákolimpiai bajnoki címet szerzett, míg Laky Ajna a dobogó harmadik fokára állhatott fel a 43 kilogrammos eredményhirdetés során.

Az idősebbeknél szintén egy arany- és egy bronzérem jutott a mieinknek. A dobogó tetején László Nikolett örülhetett az újabb diákolimpiai bajnoki címnek, míg a bronzérmet Huszár Regina érdemelte ki.

Diák leány eredményeink:
28 kg: 1. Zhytovoz Mária
43 kg: 3. Laky Ajna

Serdülő leány eredményeink:
46 kg: 1. László Nikolett
62 kg: 3. Huszár Regina

November első hétvégéjén gyermekeink is lehetőséget kaptak a 2019. évi Bükfürdő-kupán. Szakosztályunk kilenc birkózópalántával képviseltette magát a rangos utánpótlásviadalon, akik közül mind a kilencen éremmel térhettek haza.

Fiataljaink közül mindannyian igyekeztek legjobbjukat nyújtani a versenyen, betartani az edzői utasításokat, illetve alkalmazni az edzéseken tanult fogásokat, akciókat.

Ennek eredményeképpen Balog Hunor aranyérme mellett további három ezüstöt és öt bronzérmet zsebeltek be ifjú sportolóink.

Gyermek eredményeink:
23 kg: 2. Koch Máté
26 kg: 3. Varga Daniella
29 kg: 3. Erszény Csanád
29 kg: 3. Váradi Schüszler Alexander
32 kg: 2. Botos Gergely
32 kg: 3. Kiss Bulcsú
32 kg: 3. Zsiga Ádám
35 kg: 2. Zoltai Alex
46 kg: 1. Balog Hunor

TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYEKRŐL:

Megjelent: 222 alkalommal