Huszonegy érmet nyertünk Tatabányán

2019.10.14. – Maratoni versenysorozatot rendezett Tatabánya október közepén, hiszen a pénteki diák I-es diákolimpiát szombaton a serdülő követte, majd vasárnap a kadet szabadfogású férfi és női országos bajnokságnak adott otthont a Földi Imre Sportcsarnok. Szakosztályunk hétvégi mérlege: 9 arany-, 5 ezüst- és 7 bronzérem!

 

Püspökladány után Tatabányán folytatták a diákolimpiai országos bajnoki döntőket. A Komárom-Esztergom megyei városban a diák I-es korosztály legjobbjai gyülekeztek össze, akik a területi bajnokságokról szereztek részvételi jogot a döntőre.

Szakosztályunk tizenegy birkózópalántával állt rajthoz a megmérettetésen, akik közül a legtöbben éremért birkózhattak, sőt, négyen aranyérmet is szereztek súlycsoportjukban.

Diák I-es eredményeink:
35 kg: 1. Zhytovoz Petro
35 kg: 2. Farkas Zsombor
38 kg: 1. Olasz Bende
46 kg: 3. Kovács Barnabás
50 kg: 1. Felkai Bendegúz
69 kg: 1. Kosovics Márton
76 kg: 3. Máltsik Zsombor
+ 85 kg: 3. Kis Mátyás
Kiesett: Kádár Bálint (50 kg), Garamvölgyi Róbert (58 kg), Vincze Benedek (63 kg).

Másnap az eggyel idősebb korosztály versenyzői, a serdülők vették át a stafétabotot. Szakosztályunk itt sem maradt érem nélkül, két döntősünk is volt. Végül azonban Takács Zsolt örülhetett csak a végén, miután esztergomi riválisát igencsak elverte a fináléban.

Eközben Bazsó Adolf kisebb meglepetésre, szoros csatában alul maradt egri vetélytársával szemben, így kadet vb-bronzérmesünk kénytelen volt beérni az ezüstéremmel.

Serdülő eredményeink:
57 kg: 1. Takács Zsolt
+ 85 kg: 2. Bazsó Adolf
Kiesett: Kovács Olivér (57 kg), Szalai Márk (57 kg), Kosovics Ádám (62 kg), Kovács Bence (68 kg).

Vasárnap a kadetok már országos bajnoki címekért csaptak össze, a három nap közül a legnépesebb létszámot ekkor számolták, összesen 200-an próbáltak szerencsét Tatabányán.

A mieinknél a hölgyek kimaxolták a versenyt, Hörcsöki Kamilla és Matyi Vivien is könnyedén nyerte meg súlycsoportját, így újabb országos bajnoki címüknek örülhettek.

Kadet női eredményeink:
46 kg: 1. Hörcsöki Kamilla
49 kg: 1. Matyi Vivien

A fiúknál is született két aranyérem, Laky Levente és Bazsó Adolf sem talált legyőzőre a bajnoki mérkőzések során, míg rajtuk kívül további 3 ezüst- és 4 bronzérmet érdemeltek ki birkózóink.

A kiváló egyéni eredményeknek köszönhetően szakosztályunk a férfi csapatpontversenyt is toronymagasan nyerte meg.

Kadet férfi eredményeink:
45 kg: 2. Vaskó Krisztián
51 kg: 6. Ábele Péter
55 kg: 2. Mányik Dávid
55 kg: 3. Németh Milán
60 kg: 3. Petenykó András
65 kg: 3. Deák Zoltán
65 kg: 5. Domokos Roland
71 kg: 3. Horváth Gyula
80 kg: 1. Laky Levente
110 kg: 2. Mohl Richárd
+110 kg: 1. Bazsó Adolf
Kiesett: Rékasi Sándor (65 kg), Molnár Botond (71 kg), Kádár Péter (80 kg), Kekenj Norbert (80 kg), Kovács Nikolasz (80 kg).
Kizárták: Tösmagi Attila (71 kg).

TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYEKRŐL:

Megjelent: 331 alkalommal