Diákolimpián és országos bajnokságokon birkóztunk

2019.10.07. – Október első hétvégéjén diák II-es korosztályos diákolimpiai bajnoki döntőt, valamint junior országos bajnokságot rendeztek, melyen szakosztályunk is komoly erőkkel képviseltette magát. A hétvége mérlege: 4 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérem!

A legfiatalabb korosztálynak Püspökladányban bonyolították le azt a diákolimpiai országos döntőt, amelyre a területi Budapest-bajnokságról lehetett részvételi jogot szerezni. Szakosztályunk kilenc versenyzővel próbált szerencsét a finálén, akik közül többen a dobogón végeztek.

Kertész Dominik, Bagoly Boldizsár és Antaly Sándor a döntőig meg sem állt, ott azonban végül „csak” Kertész tudott diadalmaskodni, így diákolimpiai bajnok lett, míg a többiek kénytelenek voltak beérni az ezüstéremmel.

A dobogó harmadik fokára is állhatott ESMTK-s legény, Szabó Borisz és Soltész Patrik is egyaránt harmadik helyezett lett  súlycsoportjában.

Diák II-es eredményeink:
26 kg: 2. Bagoly Boldizsár
50 kg: 2. Antaly Sándor
54 kg: 1. Kertész Dominik
54 kg: 3. Szabó Borisz
63 kg: 3. Soltész Patrik
Kiesett: Sánta Levente (32 kg), Zalányi Botond (38 kg), Kalina Balázs (42 kg), Segyó Marcell (42 kg).

Másnap Dunaharasztiban tartotta meg a Csepeli Birkózó Club a 2019. évi junior szabadfogású férfi és női országos bajnokságát, melyen közel 140-en tették tiszteletüket. 

Egyesületünk női birkózásban Kellner Laura révén egy ötödik helyezést gyűjtött be, még férfi szabadfogásban Gamzatgadzsi Halidovnak, Mester Milánnak és Losonczi Dávidnak köszönhetően három bajnoki címet is ünnepelhetett.

Az aranyérmesek mellett a még kadetkorú Tösmagi Attila is büszke lehet teljesítményére, hiszen kötöttfogásúként lett ezüstérmes kategóriájában, míg ugyanebben a súlycsoportban Horváth Gyula a dobogó legkisebb fokán végzett.

Versenyzőink egyéni eredményeinek köszönhetően a szabadfogású csapatpontversenyben a házigazda Csepelt is megelőzve az élen zárt az ESMTK Birkózó Szakosztálya.

Junior női eredményünk:
57 kg: 5. Kellner Laura

Junior férfi eredményeink:
61 kg: 1. Gamzatgadzsi Halidov
65 kg: 5. Balázs Barna
70 kg: 2. Tösmagi Attila
70 kg: 3. Horváth Gyula
79 kg: 1. Mester Milán
92 kg: 1. Losonczi Dávid
Kiesett: Kovács Nikolasz (79 kg), Kádár Péter (79 kg).

Megjelent: 243 alkalommal