Mester Milán junior-világbajnoki bronzérmes Észtországban!

2019.08.13. – Szebben aligha kezdődhetett volna a tallinni junior-világbajnokság szakosztályunk számára. Rögtön a nyitónapon érdekelt Mester Milán megszerezte élete első érmét világversenyről! Szenzációs!

Szabadfogású büszkeségünk ezúttal is a 79 kilogrammosok között próbált szerencsét. Milán a sorsolásnál szerencsés volt, hiszen a 24 fős mezőny negyedik helyére sorsolt, ami azt jelentette, hogy a felső ágra került, ráadásul „csak” a nyoladdöntők során kellett versenybe szállnia.

Kezdésként a lengyel Sadowski volt az ellenfele, aki 1-0-s első félidő után kicsit jobban meghajtott a szőnyegen, így remek levitelekkel hamar nyolc pontos előnyre tett szert. A vége 8-2 lett, ami igencsak magabiztos győzelemnek mondaható.

Következett a negyeddöntőben az india Mann, aki korábban kadet-világbajnokságon volt ötödik helyezett. Mesternek nem volt könnyű dolga, igencsak masszív indiaival találta szembe magát, akit bár rögtön az elején két pontért levitt, a folytatásban nem tudott már rajta akciót végrehajtani. Az igazság az, hogy nem is kellett, hiszen birkózónk kiválóan védekezte ki az ázsiai próbálkozásait, így 2-0-val bejutott az elődöntőbe.

Ekkor már biztos volt, hogy Milán valamelyik helyosztó mérkőzésen érdekelt lesz kedd este, azonban az, hogy döntőt, vagy bronzmérkőzést vív, az a kadet világ- és Európa-bajnok grúz Gagnidze elleni csatában dőlt el.

A mérkőzés igencsak nagy csatát hozott, mindkét fél mozgásán érezni lehetett a tét nagyságát. Az első menetben a grúzt látták aktívabbnak a bírák, így 3 perc után 1-0-s grúz vezetéssel mentek pihenőre a felek, míg a második felvonásban már Milán irányított, azonban az idő csak telt és telt, de a bírók nem figyelmeztették a grúzt.

Kevesebb, mint egy perc volt hátra, amikor a bíró megállította a mérkőzést, és kissé érthetetlen módon Milánt figyelmeztette. A folytatásban akció nélkül járt le a félperces óra, így már 2-0-ra ment Gagnidze, ekkor azonban Mesternek sikerült kiléptetnie, de ez sajnos a győzelemhez már kevés volt, 2-1-s grúz sikerrel zárult az elődöntő.

Másnap az izraeli Kaszperovics volt Milán ellenfele a kisdöntőben. Az összecsapáson az izraeli gyakorlatilag 6 percet menekült Milán elől, így akció nem született, a bírók azonban kétszer is megintették Mester riválisát, így 2-0-s győzelem után megszületett a magyar küldöttség első érme a junior-világbajnokságon.

Mester Milánnak ez volt eddigi pályafutása hetedik utánpótlás-világversenye, ahol Magyarországot képviselte. Eddig sajnos nem jött ki neki a lépés, egy kicsit mindig hiányzott a kimagasló eredményhez. Birkózónk azonban a sok-sok kudarc ellenére sem adta fel, dolgozott keményen és hozzátette azt a kicsit, ami hiányzott, junior-világbajnoki bronzérmes lett!

Bravó, Milán!
Büszkék vagyunk rád!

Megjelent: 328 alkalommal