Köszöntöttük a kadet-világbajnoki érmeseket

2019.08.08. – Abban a szerencsés helyzetben van szakosztályunk, hogy kéthéten belül már másodjára köszönheti válogatott kiválóságait a kiskunlacházi edzőtáborban, hiszen az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál után a kadet-világbajnokságon is szépen teljesítettek fiataljaink.

Augusztus 7-én, egy forró nyári szerda délután ismét felcsendült kiskunlacházi edzőtáborunk udvarán a már jól ismert bevonulózenénk, ami már oly sok rendezvényt nyitott meg az elmúlt 13 év során.

Ezúttal a szófiai kadet-világbajnokságról hazatért versenyzőink tiszteletére vonultak fel a kéthetes táborban résztvevő gyerekek, edzők, segítők, szülők. Volt is mit ünnepelni, hiszen a magyar válogatott által szerzett két érmet ESMTK-s birkózók zsebelték be a bolgár fővárosban.

A kötöttfogású 65 kilogrammos Tösmagi Attila tavaly már tapasztalhatta, hogy milyen érzés világverseny dobogóján állni, azonban az idei sikertelen Európa-bajnokság után igencsak nagy erőfeszítést igényelt, hogy ismét bombaformába tudjon kerülni. Ludas egy pillanatra sem adta fel álmait, az aranyéremért utazott Bulgáriába. A felkészülése ugyan remekül sikerült, de az aranyéremhez egy hajszálnyi hiányzott még ezúttal. Végül Tösi a borzasztó nehéz sorsolás ellenére is bronzérmet vehetett át Szófiában.

Az ugyancsak kötöttfogású 110 kilogrammos Bazsó Adolf sem mindennapi teljesítményt nyújtott a világbajnokságon. Serdülőkorú versenyzőnk elmondása szerint nem számított rá, hogy ilyen fiatalon érmet tud nyerni a kadetok között, de úgy gondolja, hogy bátorságával igencsak meglepte nehézsúlyú ellenfeleit, ami végül bronzérmet eredményezett neki.

Mint már oly sokszor, így ezen az eseményen is tiszteltét tette a XX. kerületi önkormányzati képviselőasszony, a sportbizottság elnöke, Somodi Klára, aki beszédében igencsak elismerően beszélt az ESMTK Birkózó Szakosztályáról, valamint többek között azt is elárulta, hogy az internetnek köszönhetően a számítógép előtt izgulta végig az erzsébeti srácok világbajnoki menetelését.

Losonczi Ottó, szakosztályunk elnöke az esemény zárásaként egyedi, a világbajnoki érmekről gyártott pólóval lepte meg az eredményes versenyzőket, valamint tortával, a szüleiknek pedig egy virágcsokorral és egy üvegborral fejezte ki köszönetét.

Az ESMTK Birkózó Szakosztályának tagjai 2019-ben már 8 (!!!) éremnél tartanak a világversenyeket figyelembe véve, és még hátra van az észtországi junior-világbajnokság, a kazahsztáni olimpiai kvalifikációs világbajnokság, valamint a hazai U23-as Európa-bajnokság is!

Gratulálunk Tösmagi Attilának és Bazsó Adolfnak!
További sok sikert kívánunk a fiataloknak!
Hajrá, ESMTK!
Megjelent: 399 alkalommal