Matyi Vivien bronzérmes az EYOF-on Bakuban

2019.07.24. – Óriási sikert ért el szakosztályunk egyik legtehetségesebb versenyzője, Matyi Vivien Azerbajdzsán fővárosában, az EYOF-on! Büszkeségünk a rangos viadalon az előkelő harmadik helyezésig jutott súlycsoportjában.

Számos sportág mellett idén birkózásban is megrendezésre került az Európai Ifjúsági Olimpiai Játékok, amelynek az azeri főváros, Baku adott otthont.

A több száz ifjú sportolót felvonultató eseményen rögtön a birkózás kezdte meg a programot, a Hejdar Alijev-csarnokban három napon át összesen tizennyolc súlycsoportban zajlottak a küzdelmek.

Magyarország ebből kilencben volt érdekelt, köztük két pesterzsébeti versenyző is. A hölgyeknél a 46 kilogrammos Matyi Vivien ölthette magára ismét a magyar címeres mezt.

Serdüllő Eb-bronzérmes birkózónknak első ránézésre kedvező sorsolás jutott ezúttal, igaz, annak ellenére, hogy a felső ágra sorsolt, selejtezni kényszerült. Különösebb problémát azonban nem okozott a selejtező, hiszen 3-0-s vezetésnél kétvállra fektette a norvég Svarstadot, így már az negyeddöntőbe került.

Ott a lengyel Jargiela várakozott rá, aki az első fordulóban a sorsolásnak köszönhetően pihenhetett. Vivi itt sem hagyott kérdőjeleket, 10-4-es pontozással győzött és bekerült az elődöntőbe.

Elképesztő siker lett volna, hogy ha versenyzőnk a fináléba is bekerül Bakuba, ám az idei Eb-bronzérmes, későbbi EYOF-győztes román Antuca megálljt parancsolt Vivinek és 4-0-nál kétvállra fektette őt.

Maradt a bronzcsata, ahol a szlovák Pollakovának esélyt sem adott büszkeségünk, 10-0-ra diadalmaskodott és ezzel megszerezte a magyar csapat második bronzérmét a bakui birkózóversenyen.ű

A fiúk versenyében is képviseltette magát szakosztályunk, ám a kötöttfogású 65 kilogrammos Deák Zoltánnak sajnos nem úgy sikerült a viadal, ahogy szerette volna.

Zoli az egyik legnépesebb súlycsoport alsó ágára került, ahol a legjobb tizenhat közé jutásért 2-1 arányban kikapott a finn Kauhanentől. A folytatásban aztán a finnt is legyőzték, így Deák versenye idő előtt véget ért az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Megjelent: 217 alkalommal