Háromból három döntő nemzetközi versenyen

2019.07.15. – Roppant jól sikerült a július közepe válogatott birkózóink számára, hiszen Tóth Bendegúz Törökországban, Halidov Gamzatgadzsi és Mester Milán pedig Oroszországban birkózott döntőt rangos nemzetközi versenyen. A hétvége mérlege: 2 arany- és 1 ezüstérem!

 

A felnőtt szabadfogású birkózás egyik legerősebb versenyének számít ma már a törökországi Isztambulban megrendezésre kerülő Yasar Dogu-emlékverseny, melyet szabadfogású férfi és női birkózásban tartottak meg.

Szakosztályunk az U23-as Eb-ezüstérmes, felnőtt magyar bajnok Tóth Bendegúz révén képviseltette magát a szabadfogású válogatottban. Bende a 92 kilogrammosok között a felső ágra sorsolt. A negyeddöntőben az U23-as válogatott török Karadenizzel nézett farkasszemet büszkeségünk, ahol izgalmas összecsapáson 7-5-re diadalmaskodott.

Jött az elődöntőben az olimpikont, Eb-ötödik törököt Bolukbasit legyőző idei Ázsiai-bajnoki ezüstérmes indiai Viki, ahol Bende nagyon taktikusan birkózott, ennek eredményeképpen 4-0-ra győzött és döntőbe jutott.

A fináléba kerülés már önmagában fantasztikus eredmény, de az sem kis szó, hogy birkózónk a riói olimpia bronzérmesével, a budapesti világbajnokság győztesével, az amerikai J’den Cox ellen állhatott szőnyegre. A mérkőzésen sajnos a papírforma nyert, az amerikai technikai tussal múlta felül Bendegúzt, aki így az előkelő második helyen zárt Isztambulban.

A török versennyel egy időben rendeztek egy junior szabadfogású nemzetközi versenyt az oroszországi Kalinyingrádban. Szakosztályunkból a junior Eb-harmadik Halidov Gamzatgadzsinak és a többszörös korosztályos válogatott Mester Milánnak szoríthattunk.

Versenyzőink remekeltek a viadalon. Halidov a 61 kilóban litván, orosz és fehérorosz riválisait győzte le magabiztos birkózással, míg Milán a 79 kilóban egy bolgárnál és két orosznál bizonyult jobbnak, így mindketten aranyéremmel térhettek haza Oroszországból.

Megjelent: 254 alkalommal