Az Év Sportolója lett Pesterzsébeten ifj. Losonczi Ottó

2019.05.14. - Immáron negyedik alkalommal részesítette kitüntető címekben és jutalmakban a XX. kerület sportéletének kiválóságait a Magyar Sport Napja alkalmából Pesterzsébet Önkormányzata.

A XX. kerület Önkormányzatának Egészségügyi és Sport Bizottsága döntése alapján az „Év Sportolója” kitüntető címet 2019-ben ifj. Losonczi Ottó érdemelte ki, aki a tavalyi, isztambuli U23-as Európa-bajnokságon ezüst-, majd a bukaresti U23-as világbajnokságon bronzérmet szerzett.

 

Ottó újraalakulásunk, vagyis 2006 óta a szakosztályunk sportolója, valamint 2011 óta tagja a korosztályos válogatottaknak is. Első éves kadet válogatott versenyzőként (2011) hetedik helyezést szerzett a korosztály lengyelországi Európa-bajnokságán. A nemzetközi eredményességet tekintve az igazi áttörést számára a 2015-ös év hozta meg, amikor az U23-as Európa-bajnokságon az ötödik, majd a junior Európa-bajnokságon a második helyezést sikerült megszereznie. Az újabb fordulópontra a tavalyi évig kellett várni, amikor az U23-as korosztály mindkét világversenyén felállhatott a dobogóra.

 

Eddigi pályafutása során Ottó 14 magyar bajnoki, 2 diákolimpiai és 4 Budapest-bajnoki címet szerzett. Többször volt tagja a felnőtt NB I-es valamint extraliga bajnokcsapatoknak. Az elmúlt 13 évben nagyon alázatos és példamutató munkát tanúsított az edzéseken, amit tökéletes fémjelez az általa megszerzett 73 arany-, 30 ezüst- és 19 bronzérem. Az elmúlt 8 évben utánpótlás korosztályban 7 Európa-bajnokságon és 6 világbajnokságon vett részt. Bízunk benne, hogy az idei évtől a felnőttek között is sikerül neki hasonlóan sikeresen teljesítenie.

 

Gratulálunk és tovább sok sikert kívánunk, Ottó!

 

Megjelent: 1055 alkalommal