Négy rangos megmérettetésen jeleskedtek birkózóink

2019.05.14. - Legfiatalabbjaink a Kiskun-kupán, legidősebbjeink a Honvéd-kupán, serdülőink az országos bajnokságon, míg kadet birkózóink nemzetközi viadalon képviselték szakosztályunk színeit. A hétvége mérlege: 10 arany-, 4 ezüst- és 10 bronzérem!

Idősebb Besze Lászlóra emlékeztek Kiskunfélegyházán, a 2019. évi meghívásos Kiskun-kupán. A rangos nemzetközi versenyen szakosztályunk 24 birkózópalántával képviseltette magát a gyermek I-II és diák II-es korosztályban.

 

Fiataljaink igencsak kitettek magukért, hiszen az erős mezőnyben összesen 12 érmet zsebeltek be. Külön dicséret illeti a 4. sportosztályos gyermekeinket, akik éles versenyen Kiskunfélegyházán léptek szőnyegre először, ám ennek ellenére is egytől egyig remekül küzdöttek ellenfeleikkel szemben.

 

Tehetségeink közül végül Horváth Lóránt, Zatrok Pierre Florin, Gaál Martin Tibor, Schmidt Attila, Kurdi Dániel, Felkai Balázs és Soltész Patrik állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, de az aranyak mellett két ezüst- és három bronzérem is jutott a mieinknek, ami ezúttal a csapatpontverseny második helyére volt elég.

Gyermek II-es eredményeink:
24 kg: 1. Horváth Lóránt
25 kg: 1. Zatrok Pierre Florin
29 kg: 2. Soltész Attila
32 kg: 3. Molnár Hunor
34 kg: 1. Gaál Martin Tibor
50 kg: 1. Schmidt Attila


Gyermek I-es eredményeink:
26 kg: 1. Kurdi Dániel
30 kg: 3. Erszény Csanád
32 kg: 1. Felkai Balázs
38 kg: 3. Molnár Tamara Beatrix
50 kg: 2. Balog Hunor Benedek

Kiesett: Koch Máté (24 kg), Varga Daniella (25 kg), Zsiga Ádám Dávid (28 kg), Váradi Schüszter Alexander (28 kg),  Gerhauser Vilmos Bendegúz (28 kg), Kiss Bulcsú (30 kg), Zoltai Alex (30 kg), Szolcsán Sándor (32 kg), Kovács Márton (32 kg), Botos Gergely Balázs (32 kg), Bargau Cristian (35 kg), Bak Krisztián Máté (35 kg).

Diák II-es eredményünk:
54 kg: 1. Soltész Patrik


Ugyancsak ezen a napon a fővárosban, pontosabban a Dózsa György úti Budapesti Honvéd SE sporttelepén gyűlt össze a felnőtt korosztály kötöttfogású mezőnye. Szakosztályunk öt birkózóval, köztük két juniorkorú versenyzővel próbált szerencsét a III. Honvéd-kupán. Versenyzőink közül hárman állhattak dobogóra a bajnokságon.

 

A 87 kilóban Losonczi Dávidot csak az Európa-bajnok Lőrincz Viktor, a 97 kilóban Szőke Alexet a világbajnok Kiss Balázs, míg Majoros Ármin Mózest az Eb-ezüstérmes Lám Bálint tudta legyőzni, végül mindhárman bronzérmet szereztek súlycsoportjukban.

Felnőtt eredményeink:
67 kg: 4. Losonczi Ottó
87 kg: 3. Losonczi Dávid
97 kg: 3. Szőke Alex
130 kg: 3. Majoros Ármin Mózes

Kiesett: Kéri Zoltán

Vasárnap a serdülő korosztály a kötöttfogású bajnoki címekért küzdött Soltvadkerten, a II. Filus Sándor Emlékversenyen. Az aranyérmet végül két versenyzőnk, Takács Zsolt és Kovács Olivér tudta kiérdemelni, miután mindketten olyan versenyzőket győztek le mérkőzéseik során, akiktől korábban vereséget szenvedtek.

 

A harmadik erzsébeti bajnoki sem volt túl távol, hiszen a nehézsúlyú Bazsó Adolf mondhatni egyeduralkodója a korosztálynak, ám ezúttal a serdülő Eb-harmadik egri riválisa meglepte őt az előcsatározások során, így Adolf kénytelen volt beérni a bronzéremmel. Különítményünk negyedik érmét a 62 kilogrammosoknál Kosovics Márton szerezte, így szakosztályunk 22 ponttal a csapatpontverseny harmadik helyén zárt.

Serdülő eredményeink:
52 kg: 1. Takács Zsolt
57 kg: 1. Kovács Olivér
62 kg: 3. Kosovics Ádám
+ 85 kg: 3. Bazsó Adolf

Kiesett: Kosovics Márton (62 kg), Kovács Bence (62 kg).

A hazai megmérettetések mellett a hatúrontúl, Romániában is érdekelt volt szakosztályunk, hiszen a kadet kötött- és szabadfogású, valamint női válogatott Bukarestben vett részt egy rangos nemzetközi viadalon. Szakosztályunkat a három szakágban összesen kilenc versenyző képviselte, valamint a kötöttfogású csapattal szakosztályunk edzője, Kliment László válogatott trénerként utazott ki.

A magyar csapat igencsak jól teljesített a megmérettetésen, amiben komoly szerepet játszottak birkózóink is. A kötöttfogású 65 kilogrammos kadet Eb-bronzérmes Tösmagi Attila mindenkit magamögé utasított a román fővárosban, megnyerte súlycsoportjának versenyét, míg a női 46 kilogrammos Matyi Vivien, valamint a szintén kötöttfogású 55 kilogrammos Németh Milán egyaránt a második helyen zárt.

 

A dobogó harmadik fokára ezúttal Deák Zoltán és Horváth Gyula állhatttak fel.

Kadet eredményeink:
Női:
46 kg: 2. Matyi Vivien

Kiesett: Hörcsöki Kamilla (43 kg).

Szabadfogás:

Kiesett: Mányik Dávid (51 kg), Laky Levente (80 kg).

Kötöttfogás:
55 kg: 2. Németh Milán
65 kg: 1. Tösmagi Attila
65 kg: 3. Deák Zoltán
71 kg: 3. Horváth Gyula

Kiesett: Domokos Roland (60 kg).

TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYEKRŐL:

Megjelent: 672 alkalommal