Öt versenyen voltunk érdekeltek május elején

2019.05.06. - Három országos bajnokságon, egy junior és egy felnőtt nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek birkózóink május első hétvégéjén. A hétvége mérlege: 6 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzérem!

Immáron tizedik alkalommal emlékeztek Szentes az olimpiai bajnok Lőrincz Mártonra. Az emlékverseny idén a diák II-es korosztály szabadfogású országos bajnokságának felelt meg, ahol a feljutott 240-ből 191-en részt is vettek, köztük kilenc erzsébeti birkózópalánta is.

A mieink közül végül négyen birkózhattak éremért. Diák II-es csapatunk talán legrutinosabb versenyzője, Kertész Dominik meg is nyerte a bajnokságot, az 54 kilogrammosok között esélyt sem adott ellenfeleinek. Dominik bajnoki címe mellett Antaly Sándor révén egy bronzérmet is bezsebelt alakulatunk, valamint két ötödik helyezés is született.


Diák II-es eredményeink:
26 kg: 5. Bagoly Boldizsár
42 kg: 5. Kalina Balázs
46 kg: 3. Antaly Sándor
54 kg: 1. Kertész Dominik
Kiesett: Kerecsanin Mátyás, Sánta Levente, Segyó Marcell, Szabó Borisz, Soltész Patrik.


Ugyancsak szabadfogásban tarották a serdülők országos bajnokságát, melynek a győri Olimpiai Sportpark adott otthont. Csapatunk hét birkózóval próbált szerencsét a bajnokságon, akik közül hárman is döntőbe kerültek. A fináléban végül Takács Zsolt szoros csatában, de kikapott az 57 kilogrammosoknál, viszont Mányik Dávid az 52-ben, Bazsó Adolf pedig a + 85-ben könnyedén nyerte meg a döntőt és örülhetett a bajnoki aranynak.

Szakosztályunk két arany- és egy ezüstéremmel a csapatpontversenyt is megnyerte Győrben.

Serdülő eredményeink:
52 kg: 1. Mányik Dávid
57 kg: 2. Takács Zsolt
+ 85 kg: 1. Bazsó Adolf
Kiesett: Kovács Olivér, Zwick István, Katona Kristóf, Nagy Gergely.


A Struhács György vezette junior kötöttfogású válogatott tagjaként utazott Romániába kadet világ- és Európa-bajnok, junior Eb-ezüstérmes birkózónk, Szőke Alex. Büszkeségünk a 97 kilogrammosok mezőnyében bolgár, grúz, ukrán és lengyel birkózókat legyőzve aranyérmet szerzett.

Junior eredményünk:
97 kg: 1. Szőke Alex


Felnőtt birkózóink egy része a szigetszentmiklósi szabadfogású férfi és női országos bajnokságon, másik része pedig az orosz Ali Alijev szabadfogású nemzetközi versenyen birkózott. A hazai megmérettetésen a hölgyeknél Sleisz Gabriella, a férfiaknál pedig Tóth Bendegúz szállította a bajnoki címet. Gabi magabiztos birkózással hozta a papírformát, míg Bende legyőzte többek között a londoni olimpiai játékok bronzérmesét, a vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes Hatos Gábort. A két bajnoki arany mellett Balázs Barna és Mester Milán egyaránt bronzérmet zsebelt be.

Felnőtt bajnokságon elért eredményeink:
Női:

65 kg: 1. Sleisz Gabriella


Férfi:
61 kg: 3. Balázs Barna
79 kg: 3. Mester Milán
92 kg: 1. Tóth Bendegúz


Az oroszországi Kaszpijszkban megrendezett Ali Alijev nemzetközi viadalon az 57 kilogrammos Khalidov Gamzatgadzhi és a 65 kilogrammos Asarin Roman helyezetlenül zárt.

TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYEKRŐL:

Megjelent: 264 alkalommal