Újabb elismerésben részesült szakosztályunk

Áprilisban a Rendőrség Napja alkalmából az ESMTK Birkózó Szakosztálynak az elmúlt 13 évben végzett kimagasló nevelési munkájáért Pesterzsébet – Soroksár Közrendjéért és Közbiztonságáért Alapítvány, a Sárkányölő Szent György díjat adományozta.

Szent György lovag a bajtársiasság jelképe volt, egyben a lovagoké, fegyverkovácsoké, lovas katonáké és vándorlegényeké. A lovagok mindig erős, józan életű, bátor emberekből kerültek ki. Ugyanezek a tulajdonságok elmondhatóak az ESMTK Birkózó Szakosztály sportolóiról is.

 

A mai, egyre globalizálódó világunkban, amikor a határok egyre jobban kinyílnak egy utánpótlás nevelő egyesületnek még összetettebb feladatokkal kell megbirkóznia. Nem elég, ha az edzők csak a teremben foglalkoznak a tanítványaikkal, és csak bajnokokat akarnak belőlük nevelni, kötelességük felkészíteni őket az életre, arra hogy tisztességes, becsületes, alázatos felnőtté cseperedjenek, akik hasznos tagjai lehetnek a társadalmunknak. Ezek a tulajdonságok az ESMTK Birkózó Szakosztály alappillérinek tekinthetőek.

 

Szakosztályunk több mint 500 gyereknek biztosított és biztosít prevenciót a drogoktól, alkoholtól, dohányzástól, snüssztől és a bűnözéstől.

 

Szakosztályunk elnöke, idősebb Losonczi Ottó, az alábbiakat nyilatkozta a díj átvétele után:

„Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az elmúlt 13 évben több száz gyereknek tudtunk olyan képzést biztosítani, amellyel nemcsak életerős, testileg és szellemileg ép, sikeres birkózókat neveltünk, de mindezek mellett megtudtuk óvni őket a mai, rohanó világra egyre inkább jellemző káros szenvedélyektől. Kötelességemnek tekintem, hogy a szakosztályunkhoz járó gyerekeket ugyanúgy igyekezzek felkészíteni a sportolás utáni hétköznapi életre, akárcsak a soron következő versenyekre. Tisztában vagyok azzal, hogy nem minden gyerekből lesz élsportoló, ezért a prevenció ugyanolyan fontos szerepet kap az ESMTK minden egyes sportolójánál, akárcsak a felkészülés. Alapértékeknek tekintem a tisztességet, a becsületet, az alázatot és a hitet, ezért ezeket minden hozzánk járó sportolótól és edzőtől megkövetelem. Ezeknek az alapértékeknek köszönhetően jutottunk el az elmúlt 13 évben a magyar birkózás elitjébe, és ezeknek az értékeknek köszönhetően neveltünk fel több száz testileg és lelkileg is egészséges gyereket, akik remélhetőleg hasznos szerepet fognak betölteni felnőttkorukban a társadalomban.”

Megjelent: 226 alkalommal