Simán megnyertük a diák I-es bajnokság csapatpontversenyét

2019.04.01. - Zalaegerszegen diák országos bajnokságon, Dorogon junior minősítési versenyen, míg Észtországban, Tallinban serdülő nemzetközi versenyen birkóztak szakosztályunk fiataljai. A hétvége mérlege: 4 arany-, 4 ezüst- és 3 bronzérem!

A hagyományokhoz híven ezúttal a korosztályos Budapest-bajnokságról lehetett kvalifikálni a 2019. évi diák I-es országos bajnoki döntőre, melyet Zalaegerszegen rendeztek meg.

 

A kötöttfogású bajnokságon végül 178 birkózó vett részt, köztük 11 erzsébeti legény is. A Fék Szabolcs és Mertse Ádám irányította különítményünk remek teljesítményt nyújtott a Zala megyei városban, a legtöbb súlycspoortban érmet szereztek.

 

Bajnok lett kategóriájában a 32 kilogrammos Farkas Zsombor, valamint a 46 kilogrammos Felkai Bendegúz is. Mindketten remek formában versenyeztek, megérdemelten állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

 

Az aranyérmek mellett a további három-három ezüst- és bronzérmes is kellett ahhoz, hogy szakosztályunk toronymagasan nyerje meg többek között a Cegléd és a Ferencváros előtt a csapatpontversenyt.

Diák I-es eredményeink:
32 kg: 1. Farkas Zsombor
35 kg: 3. Olasz Bende
42 kg: 3. Kovács Barnabás
46 kg: 1. Felkai Bendegúz
54 kg: 5. Vincze Benedek
58 kg: 2. Budai András
63 kg: 2. Kosovics Márton
69 kg: 3. Nagy Gergely
76 kg: 2. Máltsik Zsombor
Kiesett: Jász Bálint, Fábián Barna.


Eközben Dorogon is rangos megmérettetést tarottak, ami a 2019. évi Fekete Gyémánt Kupának felelt meg. A hat nemzet, közel száz birkózóját felvonultató minősítési versenyen szakosztályunk is képviseltette magát, végül három éremmel zárt.

Három érmesünk közül mindhárman döntőbe kerültek, sőt, Losonczi Dávid és Szőke Alex meg is nyerték a versenyt, miután Dávid egyik legnagyobb riválisát múlta felül 4-3-ra, míg Alex egy ukrán versenyzőt vert meg technikai tussal.

 

A nap harmadik erzsébeti döntőse a 67 kilogrammos Tösmagi Attila volt, akinek az előcsatározások során úgy felszakadt a szeme, hogy kénytelen volt visszalépni a finálétól, ezüstérmes lett.

Junior eredményeink:
60 kg: 5. Balázs Barna
63 kg: 5. Domokos Dániel
67 kg: 2. Tösmagi Attila
77 kg: 5. Kovács Nikolasz
82 kg: 5. Szilágyi Erik
87 kg: 1. Losonczi Dávid
97 kg: 1. Szőke Alex
Kiesett: Deák Zoltán.


A Péteri András vezényelte serdülő női válogatott tagjaként László Nikoletta is részt vett Észtország egyik, ha nem a legnagyobb nemzetközi versenyén Tallinban. A Balti-tenger partján tartott megmérettetésen több korosztályban összesen 1400 (!!!) versenyző próbált szerencsét. Fiatal birkózónk a 42 kilogrammosok között az ötödik helyen zárt.

Serdülő eredményünk:
42 kg: 5. László Nikoletta

TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYEKRŐL:

Megjelent: 423 alkalommal