2019-ben is folytatódik az Ovis Fesztivál rendezvénysorozatunk

2019.02.11. - 2018-ban az ESMTK Birkózó Szakosztálya hagyományteremtő jelleggel vágott bele az Ovis Fesztivál elnevezésű rendezvénysorozatba, melynek lényege, hogy a Pesterzsébeten lévő óvodák nagycsoportos gyerekeinek lehetőséget biztosítsunk, hogy egy játékos sorverseny és grundbirkózás keretein belül összemérjék tudásukat.

Február 7-én került megrendezésre a II. Ovis Fesztivál első fordulója, amelyen a Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda, a Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda Gyermekkert Tagóvodája és a Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda vett részt. 

A rendezvényen a megjelent nagycsoportos óvodásokon, szülőkön, óvodapedagógusokon kívül megjelent Szabados Ákos, Pesterzsébet polgármestere, Somodi Klára Képviselő Asszony, a Sportbizottság elnöke, valamint Együdné Szegedi Andrea és Rajné Zsebedits Lívia, a 4. birkózó sportosztályunk osztályfőnökei.

A sorversenyek előtt Szakosztályunk harmadik és negyedig birkózó sportosztályos tanulói mutatták be látványos gyakorlataikat a résztvevőknek.

Az óvodás gyerekek gyorsfutásban, nyusziugrásban, békaugrásban, pók és rákjárásban, kutyafutásban, macijárásban, térdenfutásban, laposkúszásban valamint grundbirkózásban mérték össze tudásukat, melyek alapján magabiztos fölénnyel a Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda bizonyult a legjobbnak. A második helyen a Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda Gyermekkert Tagóvodája, a harmadikon pedig a Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda végzett.

Az esemény végén minden gyermek jutalomban részesült, valamint a megjelent óvodák képviselői ajándékokat vehettek át Szakosztályunk elnökétől, Losonczi Ottótól.

A verseny érdekessége volt, hogy a szülőket is bevontuk a sorversenyben, ahol a lelkes apukák is megcsillantották a tudásukat különböző ügyességi feladatokban.


A II. ovis fesztivál első fordulójának részt vevő gyerekei:

Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda:
Csapatvezető: Nagy József
Csapattagok: Szórád Botond, Tombor Zalán, Somogyi Alma, Fülöp Ábel, Márton Zalán, Baranyi Gábor, Ferenczi Barnabás, Vécsei Bende, Boboloa Taula, Sándor Rozi, Dziba Dániel, Zinner Szonja


Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda Gyermekkert Tagóvodája:

Csapatvezető: Balogh Ferenc
Csapattagok: Benyő Gergő, Németh frank, Solti Ferenc Levente, Kovács Bálint, Csipkés István Kevin, Resc László, Robi

Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda:
Csapatvezető: Kliment László
Csapattagok: Kánai Balázs, Sniszer Dominik, Cocaj Lédri, Molnár Hunor, Huszár Beatrix, Szabó Zalán, Heller Miklós, Bárczi Roland, Vörös Benet, Szita Roland, Straub János, Ramiar Darian

Köszönjük minden kedves résztvevőnek, hogy megjelenésükkel emelték az esemény színvonalát.

TOVÁBBI KÉPEK A FESZTIVÁLRÓL:

Megjelent: 11 alkalommal