Felnőtt és junior birkózóink a minősítési versenyen

2019.01.28. - Két korosztályban, és három szakágban rendeztek minősítési versenyeket január utolsó hétvégéjén. Szakosztályunk a felnőtt Pénzügyőr Kupán és a kaposvári junior versenyen is érdekelt volt. A hétvége mérlege: 3 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérem!

 

Az újév első hivatalos “MBSZ naptáras” versenyét a Pénzügyőr SE Birkózó Szakosztálya rendezte a Kőér Utcai Sportcsarnokban.

 

Az idei Pénzügyőr Kupa ezúttal a felnőtt női és kötöttfogású férfi birkózók számára jelentett minősítési versenyt. Szakosztályunk mindkét szakágban komoly erőkkel képviseltette magát.

 

A hölgyeknél Sleisz Gabriella körmérkőzéseket követően magabiztos győzelmeket aratva szerzett aranyérmet súlycsoportjában, ezzel ismét komoly lépést tett a címeres mez megszerzése érdekében.

 

A férfiaknál ezúttal sajnos nem jött össze az aranyérem. A Losonczi-testvérek egyaránt a második helyen zártak.

 

Ottó nagyon nagyot küzdött a 67 kilóban, több riválisát is egyértelmű fölénnyel győzte le, a fináléban azonban az immáron Pénzügyőrös Krasznaitól minimális, pontozásos vereséget szenvedett.

 

Dávid ezúttal már a 87 kilóban jeleskedett, legyőzte többek között a junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Papp Bertalant. A döntőben azonban sajnos ő is alul maradt, az U23-as világ- és Európa-bajnok Szilvássy jobbnak bizonyult nála.

 

Csapatunk negyedik érmét a nehézsúlyú Majoros Ármin Mózes szerezte. Mózi a 130 kilogrammosok között két győzelmet gyűjtött, ám az Eb-ezüstérmes Lám Bálinttól 3-0-ra kikapott.

 

Felnőtt eredményeink:

65 kg: 1. Sleisz Gabriella

67 kg: 2. Losonczi Ottó

87 kg: 2. Losonczi Dávid

130 kg: 2. Majoros Ármin Mózes

Kiesett: Kéri Zoltán

 

Vasárnap a Somogy megyei Kaposváron tartották meg az év első junior szabadfogású férfi minősítési versenyét.

 

Szakosztályunk legújabb igazolása, Gamzatadzsi Halidov is, és Mester Milán is megnyerte súlycsoportjának versenyét.

 

Igaz, Halidov egyszer alul maradt, körbeverést követően azonban ő jött ki győztesül a 61 kilogrammosok között.

 

Milán esélyt sem adott ellenfeleinek. A tőle megszokott, lendületes birkózással lépte át vetélytársait, így megérdemelten vehette át a 79 kilogramm győztesének járó díjat.

 

Junior eredményeink:

61 kg: 1. Gamzatadzsi Halidov

61 kg: 4. Balázs Barna

79 kg: 1. Mester Milán

86 kg: 3. Szilágyi Erik

Megjelent: 211 alkalommal