Szilágyit csak a világbajnok tudta megállítani a szumó Európa-bajnokságon

2018.11.07. - Szilágyi Erik idén sem maradt érem nélkül a szumó Európa-bajnokságon. Szakosztályunk fiatal büszkesége egyéniben ezüst- és bronzéremig jutott, míg csapatban Európa-bajnoki címet szerzett.

Mint már oly sokszor, így az idei évben is bizonyította Szilágyi Erik, hogy kis termete ellenére is van keresni valója a szumó világában. Szakosztályunk sokszoros országos és diákolimpiai bajnoka az észtországi Európa-bajnokságon is remekelt.

 

Erik az U18-as korosztálynak -100 kilogrammos súlycsoportjában kiváló küzdelmeket vívott, és egészen a döntőig menetelt. Az Európa-bajnoki címért a 2018. évi világbajnok orosszal kellett farkasszemet néznie, ám sajnos ott alul maradt, így az előkelő ezüstérmet szerezte meg.

 

Birkózónk a korosztály open kategóriájában is kipróbálta magát és nem is eredménytelenül. A súlyhatár nélküliek között bronzérmet vehetett át az ünnepélyes eredményhirdetés során.

 

Szilágyi harmadik észtországi érmét a csapatverseny során szerezte, ahol Magyarország együttese mindenkit maga mögé utasítva Európa-bajnoki címet szerzett.

 

Megjelent: 116 alkalommal