Matyi és Tösmagi is megnyerte a soroksári országos bajnokságot

2018.10.08. - Egyetlen hazai megmérettetésen voltunk érdekeltek október első hétvégéjén, ami a 2018. évi kadet szabadfogású férfi és női országos bajnokság volt Soroksáron. A hétvége mérlege: 2 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérem!

Több, mint kétszáz kadet birkózó jelent meg múlt vasárnap Soroksáron, az idei szabadfogású férfi és női országos bajnokságon. Természetesen szakosztályunk is komoly létszámmal vett részt a megmérettetésen, tizennyolc fővel állt rajthoz.

 

Közülük a legkiemelkedőbb teljesítményt egyértelműen a válogatott címeres mezben is jeleskedő Matyi Vivien, valamint Tösmagi Attila érték el.

 

A serdülő Eb-bronzérmes Matyi a 46 kilogrammos súlycsoport csoportmérkőzései során két tusgyőzelemmel jutott tovább az elődöntőbe. Következett egy pontozásos diadal, majd a fináléban klubtársát, Hörcsöki Kamillát is kétvállal múlta felül, így újabb országos bajnoki címet szerzett.

 

A kadet Eb-bronzérmes Tösmagi szintén kitett magáért. A 65 kilogrammos súlycsoportban öt mérkőzést megnyerve állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Tösi mérkőzései során több, mint 50 pontot gyűjtött, míg ellenfelei egyetlen egyet sem tudtak csinálni rajta.

 

Az aranyak mellett további három ezüst- és három bronzérmet is jegyeztek szakosztályunk neve mellett, így a csapatpontverseny második helyén zártuk a bajnokságot.

 

Eredményeink:

48 kg: 3. Ábele Péter

55 kg: 2. Németh Milán

65 kg: 1. Tösmagi Attila

65 kg: 2. Deák Zoltán

71 kg: 3. Horváth Gyula

92 kg: 3. Birtalan Bendegúz

46 kg: 1. Matyi Vivien

46 kg: 2. Hörcsöki Kamilla

65 kg: 5. Kellner Laura

Kiesett: Peteny Viktor (55 kg), Petenykó András (60 kg), Rékasi Sándor (65 kg), Molnár Botond (71 kg), Varga Raul (71 kg), Kovács Nikolasz (80 kg), Kekenj Norbert (80 kg), Kádár Péter (80 kg), Szilágyi Erik (92 kg).

 

TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYRŐL:

Megjelent: 669 alkalommal